İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:35 Güneş06:09 Öğle13:08 İkindi16:54 Akşam19:56 Yatsı21:23
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 13°C Nem %83
Türkçe
11 Şevval 1445 20 Nisan 2024 Cumartesi
11 Şevval 1445
İmsak
04:35
Güneş
06:09
İşrak
06:49
Öğle
13:08
İkindi
16:54
Akşam
19:56
Yatsı
21:23
Giriş Yap

Türkiye Cumhuriyeti Başkanı / Başkanımız

28.03.2020    |

Cuma namazını inancımızın vazgeçilmez bir ögesi olarak gördüğümüz için, yeni tip koronavirüs ile yapılan mücadele çerçevesinde Müslüman erkeklerin bu önemli ibadeti yerine getirmesi ile ilgili öneri paketi teklifimizi paylaşmak istiyoruz.  

Dünya genelinde hızla yayılarak sağlığımızı tehdit eden, ekonomimizi olumsuz etkileyen yeni tip koronavirüs, ülkelere olağanüstü şartlar yaşatmakta, hükûmetleri tedbirler almaya zorlamaktadır. Hükûmetlerin açıkladıkları tedbir paketleri incelendiğinde insanların bir araya gelmelerinin “gerekli” ve “gereksiz” toplanmalar olmak üzere ikiye ayrıldığı, gereksiz kategorisinde yer alan toplanmaların yasaklandığı, gerekli kategorisinde yer alan toplanmalara ise belirli kısıtlamalar getirildiği görülmektedir. Halkının %99’u Müslüman olan ülkemizde Cuma Namazı’nın gerekli kategorisinde yer aldığına olan inancımızı ve belirli kısıtlamalarla kılınmasına duyduğumuz ihtiyacı belirtmek istiyoruz.

Hükûmetler gerekli toplanmalara kısıtlamalar getirirken bilimsel araştırmalar neticesinde ortaya çıkan uluslararası bazı standartları baz almaktadırlar. 1,5 metre fiziki mesafe, kapalı alanda kişi başı 4 metrekare alan, 15 dakika bir arada bulunma süresi bunlara örnek olarak sayılabilir.

Dinimiz İslam, ibadetleri zor şartlarda kolaylaştırmakta ancak savaşta dahi iptal etmemektedir. Cuma namazının uluslararası standartlara ve devlet yetkililerimizin almış olduğu TÜM tedbirlere fazlasıyla uyularak kılınması mümkündür.

Cuma namazı kılmak için açık hava alanları seçilebilir, kullanılacak alan namaz öncesinde ve sonrasında dezenfekte edilebilir, sadece sağlıklı bireylerin katılımını sağlamak amacıyla girişte ateş kontrolü yapılabilir, katılımcı sayısına sınır getirilebilir, tüm katılımcıların maske takması ve tek kullanımlık kağıt seccade kullanması sağlanabilir, saf tutarken kişiler arasında 1,5 metreden de fazla fiziki mesafe korunabilir, Cuma namazının edası 2 rekat farz ve çok kısa bir hutbeyle toplamı azami 10 dakika sürecek şekilde ayarlanabilir.

Sayıları sınırlandırılmış küçük gruplar halinde bile kılınabilecek olan Cuma namazının yasaklanmayıp devlet yetkililerimizin uygun göreceği düzenlemeler getirilerek, uluslararası standartlar tümüyle ve fazlasıyla uygulanarak kılınmasına izin verilmesi, hukukun “ölçülülük” ilkesine de daha uygun olacaktır. Ayrıca tüm dünya Müslümanlarına da ihtiyaç duydukları çözüm yolunu gösterecek, ışık tutacaktır.

Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımına göre sağlık; insanın biyolojik, psikolojik ve sosyal olarak iyi olma halidir. Cuma namazının bu şekilde yüksek tedbir standartları altında eda edilmesi, psikolojik ve sosyal iyilik halini artırarak yeni tip koronavirüs ile biyolojik mücadeleye de olumlu katkı sağlayacaktır.

Devlet yetkililerimizin öneri paketimize gösterdiği ilgiye şimdiden teşekkür eder, konuyla ilgili her türlü iletişim ve işbirliğine hazır olduğumuzu bildiririz.

Muharrem Nureddin COŞAN

KURUCU / ONURSAL BAŞKAN

­

 

 

 

 

Diğer Haberler
Ey Güzel Dost

Ey Güzel Dost

09.04.2024

06.02.2024

13.11.2023
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hatm-i Şerif - Maher Al Muaiqly
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hatm-i Şerif - Maher Al Muaiqly
Hatm-i Şerif - Maher Al Muaiqly Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close