Dünyanın bir çok ülkesinde Müslümanlar Ramazan Bayramı namazını tedbirler kapsamında camilerde, açık havada, spor alanlarında, şehir meydanlarında eda etti.
Rusya
Rusya’da bayram namazı sınırlı cemaat ile eda edildi. Rusya’nın başkenti Moskova’da Ramazan Bayramı namazı sağlık önlemleri nedeniyle sınırlı cemaat ile kılındı.
Moskova Merkez Camisi'nde, salgın tedbirleri çerçevesinde sadece din görevlilerinden oluşan cemaat bir araya geldi.
Tayland
Cuma namazını eda ülkelerden biri olan Tayland'da da Bayram Namazı açık alanda tedbirler çevçevesinde eda edildi.
Norveç'te bayram namazı
Norveç'in başkenti Oslo'da Müslümanlar bayram namazını Oslo Merkez Camisi'nde kıldı.
Bayram namazında tüm cemaatin maske takması dikkati çekerken, fiziki mesafeye de uyulduğu gözlendi.
Almanya
Almanya'da Müslümanlar, Ramazan Bayramı'na salgın tedbirleri gölgesinde girdi. Başkent Berlin'deki Mevlana Camisi'nde bayram namazı, cami görevlileri ve namaz kılmak için kayıt yaptıran vatandaşlarla fiziki mesafe kurallarına riayet edilerek kılındı.
Ayrıca alınan önlemlere uygun şekilde camilerin yanı sıra stadyumlar, spor salonları ve açık alanlarda bayram namazlarıın kıldı.