İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:32 Yatsı20:53 İmsak05:16 Güneş06:43 İşrak07:23
Hava - Hava durumuAçık 14°C Nem %78
Türkçe
19 Ramazan 1445 29 Mart 2024 Cuma
19 Ramazan 1445
İşrak
07:23
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:32
Yatsı
20:53
İmsak
05:16
Güneş
06:43
Giriş Yap

Türkiye - Kore dostluğu 580 bin fidanla kökleşti

07.03.2022    |

Antalya, Nevşehir, Kilis, İstanbul ve Muğla’da fidan dikimleri gerçekleştirilen Türkiye-Kore Dostluk Ormanları’nın altıncısı ve sonuncusu, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde kuruldu. 

Türkiye’nin farklı bölgelerinde geçen yılın yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarında zarar gören alanların yeşillendirilmesi amacıyla Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) tarafından başlatılan kampanyaya, Koreli doğaseverler yoğun şekilde destek verdi. 

Koreli çevre dostlarının bağışladığı 150 bin fidana, Türkiye’deki bağışçıların fidanları da ilave edilerek Türkiye - Kore Dostluk Ormanı oluşturulması kararı alınmıştı. Geçtiğimiz aylarda Antalya, Nevşehir, Kilis, İstanbul ve Muğla’da fidan dikimleri gerçekleştirilen Türkiye-Kore Dostluk Ormanı’nın altıncısı ve sonuncusu, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde kuruldu. Osmaniye etabının tamamlanmasıyla 150 bini Koreli doğaseverlerin bağışladığı fidanlar olmak üzere toplamda 580 bin fidan Türkiye - Kore Dostluk Ormanı projesi kapsamında toprakla buluştu. 

"İki ülkenin dostluğu derin ve özel"

Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Won Ik Lee, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, Osmaniye’nin çok güzel bir yer olduğunu belirterek, “Osmaniye'de meydana gelen orman yangınlarından zarar görenlere Kore Cumhuriyeti adına en derin taziyelerimi ve başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Osmaniye'de bir çok konutun, tarım alanının ve hayvanların zarar gördüğünü biliyorum. Umarım en kısa sürede yaraları sarılmıştır” dedi. 

Kore’de Türk gazilerin fedakarlıklarının iki ülkenin ilişkilerinin geliştirmesi için sağlam bir temel teşkil ettiğini vurgulayan Büyükelçi Lee, Kore ile Türkiye arasındaki dostluğun derinleşmesini arzu ettiğini belirtti. Le, “Bildiğiniz gibi 2020 Tokyo Olimpiyat oyunlarında, Kore ve Türkiye voleybol çeyrek final maçı vesilesiyle Türkiye'deki orman yangınlarından haberdar olan Kore halkı, kendi aralarında fidan bağışlama kampanyası başlatmıştı. Toplam 150 binden fazla fidan bağışlandı. Kore halkının kendi aralarında yaptığı bu bağış kampanyası, iki ülke arasındaki dostluğun ne kadar derin ve özel olduğunu göstermektedir” diye konuştu. 

 “Türkiye-Kore dostluğu fidanlarla kökleşmeye devam ediyor"

ÇEKUD adına konuşan Prof. Dr. Eyüp Debik ise “Koreli doğaseverlerin fidan bağışı çağrısına yoğun ilgi göstermesinin ardında, bir asra yakın süregelen Türkiye-Kore dostluk ve kardeşlik duygusu var. Ormanlarımızı yeniden yeşertmek için başlattığımız fidan bağış kampanyamıza Koreli dostlarımızın yoğun teveccühüyle, iki ülke arasındaki dostluk da taze fidanlarla yeniden yeşerdi” dedi.

Fidan bağış kampanyasını başlatan Kore Voleybol Milli Takım Kaptanı Kim Yeon-kyoung’a, fidan dikim törnlerine katılan Kore Büyükelçisi Won Ik Lee ve İstanbul Başkonsolosu Sayın Sung kyu Woo’na, tüm Koreli doğasverlere teşekkür eden Debik, “150 bini, Koreli doğaseverlerin bağışladığı fidanlar olmak üzere toplamda 580 bin fidan Türkiye-Kore Dostluk Ormanlarında kök salacak ve dostluğumuzu derinleştirecek” diye konuştu. 

Osmaniye’nin Karatepe köyündeki Türkiye - Kore Dostluk Ormanı’na Kore halkı tarafından bağışlanan 10 bin olmak üzere 20 bin fidanın dikimi gerçekleştirildi. Osmaniye, Kadirli ve çevre şehirler, Kore gazilerinin yoğun olarak yaşadığı yerler olması bakımından ayrıca önem taşıyor.

­

 

 

 

 

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close