İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Yatsı21:32 İmsak04:24 Güneş06:00 İşrak06:41 Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:02
Hava - Hava durumuAçık 17°C Nem %66
Türkçe
18 Şevval 1445 26 Nisan 2024 Cuma
18 Şevval 1445
Akşam
20:02
Yatsı
21:32
İmsak
04:24
Güneş
06:00
İşrak
06:41
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Giriş Yap

Söyleşi: 8 Milyar insan adına 8 Milyar Salavat

09.03.2022    |

Salâvat getirmenin önemi konusunda toplumsal bir farkındalık oluşturmayı amaçlayan davet kapsamında 8 milyar insan adına 8 milyar salavat okunması hedefiyle başlatılan kampanya her yıl büyük bir ilgi görüyor ve hedeflenen rakam da aşılıyor.

Yeniden başlayan kampanya üzerine Server Hanımlar Vakfı ile gerçekleştirilen bir söyleşiyle katılım sürecine ilişkin bilgileri paylaşıyoruz…

Bu kampanyanın amacı ve hedefi nedir?

Kampanyamız Mevlid kandiline kadar yıl boyunca Hz. Muhammed SAS. Efendimiz’e dünya üzerinde yaşayan insan sayısınca salâtu selam göndermeyi hedefleyen bir çalışma. Esas amacı Yaratıcımız tarafından âlemlere rahmet olarak gönderilen, yaşam tarzı ile kainatı ihya eden Son Peygamber SAS.’in insanlık için taşıdığı öneme dikkat çekmek, bu farkındalığı gündemde tutmak ve yaygınlaştırmak.

Peygamberlik makamının önemini Yaratıcımızın bizlere göndermiş olduğu hayat kılavuzumuz Kur’an-ı Kerim’de açık ve net bir şekilde okuyoruz. Örnek olarak Âl-i İmran Sûresi 31. ve 32. âyet-i kerimeleri zikredebiliriz: “(Ey Resûlüm!) De ki: ‘Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayan ve merhamet edendir. De ki: ‘Allah’a ve Peygamber’e itaat edin.’  Yine aynı sûrenin 132. âyet-i kerimesinde “Allah’a ve Peygamber’e itaat edin ki merhamete nâil olasınız.” buyurulmaktadır.

Bu ve benzer ayet-i kerimelerde Yaratıcımız insanlara kendisine itaat etmelerini emrederken kendi adının hemen ardından “ve” ile devam ederek elçisini anmıştır. Yine kendisini sevmenin gereği olarak elçisine uymayı, tâbi olmayı emretmiştir. Bu ne demektir? Allah’a itaatin gerçekleşmesi için, Allah’ın sevgisine mazhar olabilmek için O’nun gönderdiği elçiye, peygambere itaat mutlak bir şarttır. Demek ki bizler yaratıcımızla sağlam ve doğru bir ilişki kurmak istiyorsak Hz. Muhammed SAS. Efendimiz’e itaat etmekle, O’nu hayatımıza rehber almakla, rol-model edinmekle sorumluyuz.

Server Hanımlar olarak bu sorumluluğumuzla ilgili farkındalık geliştirebilmek için bu kampanyaya ihtiyaç duyduk. Salavât-ı şerife okumanın önemini bu sorumluluk kapsamında değerlendiriyoruz.

Dolayısıyla şunu diyebiliriz. Peygamber Efendimize (SAS.) hürmetimizin bir âlameti olan salavat-ı şerifenin önemini hatırlatmak, salavât okuma alışkanlığın kazanılmasına katkı sağlamak da esas amacımızın kapsamında.

Salavât-ı şerife okumanın bu kapsamda hayatımıza kattığı değer nedir?

Ahzab Sûresi 21. ayet-i kerimede de “Andolsun ki Allah’ı(n rızasını) ve âhiret gününü(n saadetini) umanlar ve Allah’ı çokça ananlar için Allah’ın Resûlü’nde, sizin için, pek güzel bir örnek vardır.” buyuruluyor.

Bu ayette ve aktardığımız önceki ayetlerde itaat etme ve örnek alma davranışları geçmektedir. Bu davranışlarda itaat edilen ve eden arasında, örnek alınan ve örnekleyen arasında derin bir sevgi bağına ihtiyaç duyulur. Çünkü eğitim biliminin verilerine dayanarak duyguların harekete geçmediği bir modelleme isteksizce yapıldığını biliyoruz. Bu durumda da zorluklar karşısında vazgeçilebilen bir itaat, gelip geçici bir rehber edinme söz konusudur. Bireyin benimsemesi için sevgi bağı önemlidir.

İhtiyaç duyduğumuz derin sevgi bağı için bizlerin Allah’ın son elçisi ile bir yakınlık, bir tanışıklık tesis etmemiz gerekir. Bu yakınlığı maddi olarak sağlayamayacağımıza göre manevi yakınlık kurma yollarına ihtiyaç duyarız.

Efendimizin (SAS.) her bir mü’minin en yakını olduğu ayet-i kerime ile sabittir. Ahzab Sûresi 6. ayet-i kerimede “O Peygamber, mü’minlere kendi canlarından daha evladır (yakındır).” ifadesi ile bu durum ilan edilmiştir.

Peki bizler bu yakınlığı nasıl hissedebiliriz? Bunun cevabını da Tirmizî’de geçen bir hadis-i şerifle verelim: “Kıyamet günü insanların bana en yakını, bana en çok salavât getirendir.” (Tirmizî, Vitr,21)

Öte yandan yanımızda bulunmayan bir kimseyi gıyabında hayır dua ile anmak sevgi bağının kurulması için uygulanması en kolay reçetelerden birisidir. Salavat-ı Şerife de Hz. Muhammed’i (SAS.) övme, sevme, iltifat ile anma ve teslimiyetin özetidir. Biz her bir salavat okuyuşumuzda Rabbimizden efendimize daha fazla rahmette, daha fazla ikramda bulunmasını dileyerek bu reçeteyi uygulamış oluyoruz.

Ahzab Sûresi 56. ayet-i kerimede mü’minlere emredilen salavât-ı şerife, Efendimiz SAS. ile aramızda bir selamlaşmadır. Her bir salavâtın Efendimiz SAS. tarafından cevaplandırıldığını yine hadis-i şeriflerden öğreniyoruz. Bu selamlaşma ne kadar sık ve ne kadar çok olursa aramızdaki bağ güçlenecek, bizlerin O’nu örnek alması daha kolaylaşacak ve O’na itaatimiz daha sağlamlaşacaktır. Bir diğer ifade ile O’nunla kesintisiz iletişim kurma imkanı doğacaktır.

Aynı zamanda salavat-ı şerife tüm Müslümanların ortak değeridir. Yeryüzündeki tüm Müslümanlar salavat-ı şerife okuyarak benzer duygular yaşarlar. Bu birlik ve beraberliğe vesile olmasının yanında Hz. Peygambere (SAS.) duyulan sevginin, vefanın ve ümmet olma bilincinin gelecek nesillere aktarılmasına da vesiledir, okunan her bir salavât.

Salavât-ı şerife okumanın hayatımıza kattığı değeri bu şekilde anlıyoruz. İşte bu sebeple 8 Milyar İnsan Adına 8 Milyar Salavât Kampanyasıyla salavât farkındalığı geliştirmek istiyor ve salavât okuma alışkanlığını teşvik ediyoruz.

8 Milyar İnsan bu kampanyada neyi temsil ediyor?

Bizler, ideal mesaja muhatap, davete ve icabete mazhar olan dünyadaki 8 milyar insanın Efendimiz (SAS.) ile kesintisiz iletişim kurmasını arzulayan kişileriz. Yani biz 8 Milyar insanız.

8 milyar bugün dünya üzerinde yaşayan insan sayısının karşılığı. Bu kampanya ile 8 milyar insanı kucaklamak istedik. Çünkü Son Peygamber SAS. tüm insanlığa gönderilmiştir. O’nun İslam davetini kabul edenlere ümmet-i icabet ve henüz kabul etmemiş olanlara da ümmet-i davet denilmektedir. Bu kampanya ile Son Peygamber SAS.’in ümmet-i davet için de bir rahmet, bir müjde olduğunu hem kendimize hem tüm insanlığa tekrar hatırlatmayı, tüm insanlığı hayır duamıza dahil etmeyi amaçladık.

8 milyar sayısı bizi çokça heyecanlandırıyor. Zira böylelikle bugün dünyada yaşayan her bir bireyi muhatap aldığımızı, 8 milyar insanla bir muhabbet etkileşimi kurduğumuzu hissediyor ve her birinin potansiyel güzelliklerinin gün yüzüne çıkması için dua ediyoruz. Bu bir iyi niyet ilanı. Bu bir muhabbet çağrısı. İnsanlığın bu güzel duyguya çokça ihtiyacı var.

Nasıl katılım sağlanıyor?

8 Milyar İnsan Adına 8 Milyar Salavat çağrısına salavat-ı şerife okumayı arzu eden herkes katılabilir. Katılmak isteyenlerin tek yapması gereken salavât-ı şerife okumak ve web sitemize girmek. Web adresi: 8milyarsalavat.com

Siteye girdiğinizde ana sayfadaki sayaçtan ad, soyadı ve e posta bilgilerinizle okuduğunuz salavât-ı şerife sayısını ilave ettiğinizde katılımcı oluyorsunuz. İstediğiniz sayıda, istediğiniz herhangi bir salavât-ı şerifeyi okuyarak sayaca işleyebilirsiniz. Kampanyamıza katılımcı olduktan sonra, sevdiklerinize de tavsiye ederek yaygınlaşmasına vesile olabilirsiniz.

Web sitesine giren herkes sayaç sistemi ile o güne kadar okunan salavât-ı şerife sayısını takip edebilir, aynı zamanda dünyanın dört bir yanından aynı sevdaya gönül veren kimselerle oluşan sinerjiyi de hissedebilir.

Katılım tarihleri nelerdir?

Kampanya yıl boyunca devam etmekte. Mevlid kandiline kadar sayaca giriş yapılabilir. 12 Rebiu’l-evvel itibarıyla sayaç sıfırlanıyor ve kısa bir süre sonra bir sonraki yılın kampanyası için yeniden başlatılıyor.

8 milyar oldukça yüksek bir rakam. Bu hedefe ulaşmak zor olmuyor mu?

Gerçekten çok yüksek bir hedef belirlendi. Ama şükürler olsun ki gönüllülerimizin desteği ile her sene bu hedefin üzerinde bir rakamla kapatıyoruz sayacımızı. Tabi çok sayıda katılımcı var. Türkiye’nin tüm illerinden katılımcılar olduğu gibi Hollanda, İran, Özbekistan gibi çok farklı ülkelerden de katılımcıları mevcut. 50’den fazla ülkeden katılım sağlandı. Bu ülkelerin listelerini de web sitesinden takip etmek mümkün. Çalışmamız aynı zamanda sosyal medya hesaplarından da takip edilebilir.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Son Peygamber SAS.’in insanlık için önemi ile ilgili farkındalık geliştiren ve Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği salavat okuma alışkanlığını teşvik ederek bu kampanyayı yürüten Server Hanımlar’ı tebrik ederiz. Tüm insanlığın mutluluğunu amaçlayan benzer çalışmaların yaygınlaşmasını diliyoruz.

Çalışmamızı tanıtma fırsatı sunduğunuz ve heyecanımızı paylaştığınız için biz teşekkür ederiz. 8 milyar salavat sayacında buluşmayı diliyoruz. ­

 

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Okudukça
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Okudukça
Okudukça Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close