Mübarek gecelerde Ummanlı ve bazı diğer körfez ülkelerinden çocukların akşam namazı ile yatsı namazı arasındaki zaman diliminde, mahalli kıyafetler giyip komşu ve akrabalarını toplu halde ziyaret ettikleri geleneksel törenler düzenleniyor.
Bu törenler bazı bölgelerde Karankaşu, bazılarında Tok Tok, ya da al-talmees olarak adlandırılıyor. Musandam'da da benzer bir gelenek, Şaban ve Ramazan ile sınırlı olmamak üzere yılın belirli günlerinde yaşanıyor.
El-Haylulah, Musandam'daki adıyla genellikle gün batımından önce veya sonra, Receb'in 27'sinde veya Şaban'ın 15. günün gecesinde, Ramazan'ın ortasında ve Arafat'ta gerçekleşiyor. Benzer bir gelenek Şaban ayının ortasında Sur'da kutlanıyor ve Şabaniye deniyor.

Bu sosyal etkinlikte Umman ve Körfez çevresindeki çocuklar, geleneksel kostümler giyerek ve mahallelerinde kapı kapı dolaşarak şarkılar söyleyerek, tatlı ve helva toplayarak bu geceyi hatırlamış ve hatırlatmış oluyorlar. Bu kutlama, çocukları ayın ilk yarısında başarılı bir şekilde oruç tuttukları için ödüllendirmenin ve ikinci yarıya kadar devam etmelerini teşvik etmenin bir yolu olarak başladığı tahmin edilse de sevilen bir gelenek olmaya devam ediyor.

Bu gelenekte çocuklar, Qaranqasho, yo nas, atona shwayat helwah (Ey insanlar, Karankaşu geldi, bize biraz tatlı haydi), ardından kafiyeli ve ritimli bazı tekerlemeler söylerler. Ev sahipleri de kendilerini ziyarete gelen çocuklara bir miktar Umman tatlısı veya para verirler. Bunun üzerine çocuklar da onları öven başka bir şarkılar söyleyerek mukabelede bulunurlar.