İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:26 Güneş06:02 Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:01 Yatsı21:31
Hava - Hava durumuAçık 17°C Nem %86
Türkçe
16 Şevval 1445 25 Nisan 2024 Perşembe
16 Şevval 1445
İmsak
04:26
Güneş
06:02
İşrak
06:42
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:01
Yatsı
21:31
Giriş Yap

Türkiye'de kış mevsiminde yağışlar arttı

28.03.2022    |

Meteoroloji verilerine göre, Türkiye'de kış mevsimi yağışları, uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 13, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 arttı.

Yağışların İzmir çevreleri, Kuzey Ege ve Trakya'nın tamamında yüzde 40'ın üzerinde arttığı, Konya, Eskişehir, Çankırı, Çorum, Amasya, Kastamonu, Gümüşhane, Bayburt, Şanlıurfa, Mardin ve Artvin çevrelerinde ise yer yer yüzde 40'ın üzerinde azaldığı tespit edildi.

Türkiye'de kış mevsiminde en fazla yağış 621 milimetre ile Antalya'da, en az yağış 50 milimetre ile Iğdır'da ölçüldü.

Bölge geneli yağışlarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri hariç tüm bölgelerde artış gerçekleşti.

Kış mevsiminde yağışlarda en fazla artış yüzde 35 ile Akdeniz, en fazla azalış ise yüzde 34 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kayıtlara geçti.

Marmara Bölgesi'nde geçen ay yağışlar yüzde 60 arttı

Marmara Bölgesi'nde şubat ayında yağışlar uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 60, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 arttı.

Meteoroloji verilerine göre, Marmara Bölgesi'nde şubattaki uzun yıllar yağış ortalaması 70,7 milimetre olarak ölçüldü. Bölgeye geçen yıl şubatta 71,1 milimetre, bu yıl aynı ayda ise 113 milimetre yağış düştü.

Bölgede şubattaki yağışların, uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 60, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 arttığı tespit edildi.

"Barajlar doldu ama tasarruf her zaman önemli"

Prof. Dr. Levent Şaylan, şubat ayında genel olarak Türkiye yağışlarının arttığını söyledi.

Marmara Bölgesi'nde şubat yağışlarının hem uzun yıllar ortalamasına göre hem de geçen yılın aynı dönemine göre arttığını belirten Şaylan, "Şubat ayında yağışların artması çok olumlu bir gelişme. Şu ana kadar yağış anlamında iyi bir yıl geçiriyoruz. Bu yıl, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine şubat ayında düşen toplam yağışlar, uzun yıllık şubat ayı ortalamasının altında gerçekleşti." diye konuştu. Şaylan, kar yağışlarının da su seviyesinin artmasına önemli katkısı olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:

"Verilere göre, İstanbul’da geçmiş yıllarda da barajlar şubat ayında bu yüksek seviyelere çıkmıştı. Mart ayındaki yağışlara da baktığımızda şu anda şanslı bir sezon geçiriyoruz. Biriken karlar da erimeye başladı. Ülke genelinde de kar erimesi çok önemli. Bunun zamanla etkisini daha da göreceğiz. Tarımsal açıdan da kar yağışları olumlu bir gelişme. Barajların dolu olması sulamayı da olumlu etkileyecektir. Ancak önümüzdeki aylarda sıcaklıkların artmasıyla buharlaşma da yaşanacak. Barajlarımız dolu diye rehavete kapılmamalıyız. Tasarrufu her zaman düşünmeliyiz. İstanbul'a su sağlayan barajların dolu olması gelecek aylar için olumlu ancak her zaman suyu tasarruflu kullanmamız gerektiğini unutmamalıyız."

AA

­
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hatm-i Şerif - Maher Al Muaiqly
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hatm-i Şerif - Maher Al Muaiqly
Hatm-i Şerif - Maher Al Muaiqly Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close