İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:45 Akşam19:31 Yatsı20:52 İmsak05:18 Güneş06:45 İşrak07:25 Öğle13:14
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 21°C Nem %41
Türkçe
18 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
18 Ramazan 1445
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:31
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Giriş Yap

MEC Vakfı Kurban Organizasyonuyla 36 bin aileye ulaştı

02.08.2022    |

Bu yıl 17.’si düzenlenen Mahmud Es’ad Coşan Vakfı Uluslararası Kurban Organizasyonu kapsamında Türkiye’deki dağıtımlar tamamlandı.

Bu kapsamda 36.224 adet kurban payının ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı belirtildi.

MEC Vakfı'ndan yapılan açıklamada; “Her bir aşaması “Hakk için ve hakkıyla yapma” niyetiyle yürütülen kurban organizasyonunda; en iyisini en güzelini sunma gayreti ve çabasıyla dağıtım planlaması titizlikle yürütüldü. Dağıtım yapılabilecek illere ve bu illerde tespit edilen ihtiyaç sahiplerine göre planlama yapıldı. Hızlı ve sağlıklı bir dağıtım için tüm gönüllü ekipler tarafından hazırlıklar belirlenen plana uygun yürütüldü.

Afyon’daki tesislerde İslami usullere uygun olarak, veteriner hekim, din görevlisi ve noter gözetiminde tamamlanan kesim işlemleri sonrasında soğuk hava depolarında iki gün dinlendirilen etler, yine soğuk hava tertibatlı araçlarla dağıtımın yapılacağı illerdeki soğuk hava depolarına 13 Temmuz itibarı ile nakledildi.

16 Temmuz 2022 günü başlayan dağıtım çalışmalarında yaklaşık 2.000 gönüllü ekip kendi araçlarıyla görev alırken, dağıtımın yapılacağı 21 ilde belirlenen ihtiyaç sahiplerinin adreslerine kurban etleri yaklaşık 4.000 gönüllü ile teslim edildi. MEC Vakfı'nın sosyal yardım amaçlı kestirdiği kurbanlıklarla birlikte toplam 36.224 kurban payı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.” denildi.

Vekalet verenlere ve tüm gönüllülere özel teşekkür

MEC Vakfı'nın açıklamasında; “Yaradanın hoşnutluğunu kazanma arzusuyla kurban ibadetini vekalet vererek ifa eden vekalet sahiplerine, organizasyonun tüm aşamalarında görev alan gönüllülerimize ve emanetlerini kabul eden hak sahiplerine teşekkür eder, kurban ibadetinizin niyetleriniz doğrultusunda en güzel şekliyle kabulünü Yüce Rabbimizden dileriz.” denildi.

Organizasyonun Türkiye bölümü tamamlanırken yurt dışı ayağında önceki yıllarda olduğu gibi kurban payları Avustralya’dan Endonezya’da ulaştırılarak belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

­­Ayrıntılı bilgi için kurban.mec.org.tr adresi ziyaret edilebilir.­

 

 

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Bil Yarış Kazan
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Bil Yarış Kazan
Bil Yarış Kazan Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close