İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Akşam19:31 Yatsı20:52 İmsak05:18 Güneş06:45 İşrak07:25 Öğle13:14 İkindi16:45
Hava - Hava durumuYağmurlu 18°C Nem %47
Türkçe
18 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
18 Ramazan 1445
İkindi
16:45
Akşam
19:31
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Öğle
13:14
Giriş Yap

Mehmed Zahid Kotku YÂD Özel Yayın Akışı

25.08.2022    |

GÖNÜL DOSTU, ÂLİM M. ZAHİD KOTKU HOCAMIZ DOĞUMUNUN HİCRÎ 129. YILDÖNÜMÜNDE YÂD EDİLİYOR

21. yüzyılın önde gelen mutasavvıflarından ve gönül dostu, âlim Mehmed Zâhid Kotku Hocamız, dünyaya gelişinin Hicri 129. yıldönümünde,  Hicri 1 Safer 1444 (28 Ağustos) Pazar günü özel programlarla yâd ediliyor.

Mehmed Zahid Kotku (R.Aleyh) Hicri 1315, Milâdî 1897’de Bursa’da doğdu. Ailesi 1297’de Kafkasya’dan göç etmiştir. Bursa Sanat Mektebi’nde okurken 1.Dünya Savaşı çıkınca 18 yaşında orduya katılarak yıllarca askerlik yaptı.

İlim tahsilini Beyazıt, Fatih ve Ayasofya Camii ve medreselerinde tamamlamış. Dağıstanlı Ömer Ziyâeddin, Tekirdağlı Mustafa Feyzi ve Kazanlı Abdülaziz Bekkine gibi ehli tasavvuf ve âlimden icazet alarak irşad vazifesini yerine getirdi. 1958 tarihinde Fatih İskenderpaşa Cami’ne nakloldu ve vefatına kadar bu vazifede kaldı.

13 Kasım 1980’de, Perşembe günü âhirete irtihal eyledi. Cenaze namazı 14 Kasım’da Süleymaniye Camii’nde kılındıktan sonra Kanuni Sultan Süleyman Türbesi hazîresine defnedildi.

Eserlerinden bazıları; Nefsin Terbiyesi, Cennet Yolları, Hadislerle Nasihatler Haklar ve Vazifeler, Mü'minlere Vaazlar, Risale-i Halidiyye, Tasavvufi Ahlak  Ehl-i Sünnet Akaidi.

İlk görüşte insanda sevgi ve saygı uyandıran bir hali vardı. Tanıdığına tanımadığına selam verir, güler yüz gösterir, gönül alırdı. Hafızası çok kuvvetli idi, konuşması tatlı ve sâfiyâne idi. Çok kere halk telaffuzu kullanır, karşısındakine söz fırsatı tanır; kesinlikle bildiği bir şeyi bile sanki ilk defa duyuyormuş gibi yumuşak bir tavırla dinler, mânâlı ve nükteli cevap verirdi.

Sohbetlerindeki buluşlara, teşbihlere hayran kalmamak mümkün olmazdı. Bir ayetin, bir hadisin üzerinde haftalarca, aylarca durup konuştuğu olurdu.

Dostlarına vefası emsalsiz idi; onları ziyaret eder, arar sorardı. Sofrasında ekseriya misafir bulunurdu. Hizmet edenleri bir vesile ile memnun eder, ziyaretçilere güler yüz gösterir, kapısını her zaman açık tutmaya çalışırdı.

Gece ve sabah ibadetlerine çok riayet eder, talebelerini de bunlara teşvik ederdi.

YÂD GÜNÜ ÖZEL YAYIN AKIŞI

03.00   : Hadisler Deryası Yâd Günü Özel Sohbeti

Gönül Dostumuz, Mürebbi'miz Mahmud Es’ad Coşan’ın 13 Kasım 1992 tarihinde yaptığı “M.Zahid Kotku Hocamız ve Hatıralar”  konulu sohbeti dinleyicilerin istifadesine sunuluyor. 

03.40: M. Zâhid Kotku Yâd Belgeseli

Gönül dostu, âlim Mehmed Zâhid Kotku Hocamızın hayatı dinleyicilere sunuluyor.

07.30: Ummandan İnciler Yâd Günü Özel

M. Zâhid Kotku Hocamızın kendi sesinden Ummandan İnciler’de “Kuranı Kerim Okumak” konulu sohbet dinleyenlerin istifadesine sunuluyor. 

08.00: M. Zâhid Kotku Yâd Günü Özel Programı – 1

Mahmud Es’ad Coşan Hocamızın yazmış olduğu başmakalelerde Mehmed Zahid Kotku anlatılıyor.

09.30: Günün Sohbeti Yâd Günü Özel

Mahmud Es’ad Coşan Hocamızın 13 Kasım 2000 tarihinde yaptığı “Mehmed Zâhid Kotku Hocamızın Özellikleri” konulu sohbeti dinleyicilerin istifadesine sunuluyor. 

09.45: M. Zâhid Kotku Yâd Belgeseli

Mehmed Zâhid Kotku Hocamızın hayatı dinleyicilere sunuluyor.

10.15: M. Es’ad Coşan Hocamızın Dilinden M. Z. Kotku Hocamız 

11.00: M. Zâhid Kotku Yâd Günü Özel Programı – 2

Programda Mehmed Zâhid Kotku Hocamızın Sırat-ı Müstakim (doğru yol) hakkındaki görüşleri anlatılıyor.

12.00: İlim Adamları Mehmed Zahid Kotku Hocamızı Anlatıyor

Prof. Dr. Bekir Karlığa M.Zahid Kotku Hocamızın hikmet, tefekkür, basiret ve feraset yönlerini anlatıyor.

13.00: M. Zâhid Kotku Yâd Günü Özel Programı – 3

Programda ayet ve hadislerle hayırlı insan anlatılıyor.

13.30: İlim Adamları Mehmed Zahid Kotku Hocamızı Anlatıyor

Doç. Dr. İbrahim Akyol, Mehmed Zahid Kotku Hocamızın eser ve sohbetlerinde yer alan şairler ve manzumları anlatıyor.

14.00:  M. Zâhid Kotku Yâd Günü Özel Programı – 4

Programda Mehmed Zâhid Kotku Hocamızın eserlerindeki sıdk, sadakat ve doğruluk hakkındaki fikir ve tavsiyeleri anlatılıyor.

15.00: Hadisler Deryası Yâd Günü Özel Sohbeti

Gönül Dostumuz, Mürebbi'miz Mahmud Es’ad Coşan’ın 13 Kasım 1992 tarihinde yaptığı “M.Zahid Kotku Hocamız ve Hatıralar”  konulu sohbeti dinleyicilerin istifadesine sunuluyor. 

16.05: M. Zâhid Kotku Yâd Günü Özel Söyleşisi

Programda Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, M.Z. Kotku Hocamızın sırat-ı müstakim, doğruluk ve sadakat ile ilgili görüşlerini anlatıyor.

17.00: M. Zâhid Kotku Yâd Günü Özel Programı - 5

Programda ayet ve hadislerle ıslah edicilik ve M.Z. Kotku Hocamızın görüşleri anlatılıyor.

17.30: İlim Adamları Mehmed Zahid Kotku Hocamızı Anlatıyor

Akademisyen Doç. Dr. İbrahim Baz; entelektüel bir zihin ve derviş bir gönül olarak Mehmed Zâhid Kotku konusunu anlatıyor.

18.00: Ummandan İnciler Yâd Günü Özel

18.20: İlim Adamları Mehmed Zahid Kotku Hocamızı Anlatıyor

Akademisyen Doç. Dr. Ahmet Erhan Şekerci; gönül dostu, âlim Mehmed Zâhid Kotku Hocamızın değerler dünyasında vefa ve erdem konusunu anlatıyor. 

18.45: Günün Sohbeti Yâd Günü Özel

19.00:  M. Zâhid Kotku Hayat Belgeseli

Mehmed Zâhid Kotku Hocamızın hayatı dinleyicilere sunuluyor.

19.30: İlim Adamları Mehmed Zahid Kotku Hocamızı Anlatıyor

Akademisyen Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya, gönül dostu, âlim Mehmed Zâhid Kotku Hocamıza göre irfâni ahlâkın ilkeleri, Kur'an ve Sünnete verdiği önem konusunu anlatıyor. 

20.00: HATİM PROGRAMI

21.00: M. Zâhid Kotku Yâd Günü Özel

Mahmud Es’ad Coşan Hocamızın 13 Kasım 1994 tarihinde yaptığı “Mehmed Zâhid Kotku Hocamızın Hayatı”   dinleyicilerin istifadesine sunuluyor. 

22.00: İlim Adamları Mehmed Zahid Kotku Hocamızı Anlatıyor

Akademisyen Doç. Dr. İbrahim Baz; entelektüel bir zihin ve derviş bir gönül olarak Mehmed Zâhid Kotku konusunu anlatıyor.

22.40: İlim Adamları Mehmed Zahid Kotku Hocamızı Anlatıyor

Akademisyen Doç. Dr. Ahmet Erhan Şekerci; gönül dostu, âlim Mehmed Zâhid Kotku Hocamızın değerler dünyasında vefa ve erdem konusunu anlatıyor. 

23.10: M. Zâhid Kotku Hocaemızın Dilinden Şiirler ve Şairler

Gönül dostu, âlim Mehmed Zâhid Kotku Hocamızın sohbetlerinde ve eserlerinde sıklıkla dile getirdiği şiirler ve kıssalardan örnekler veriliyor.

00.00:  M. Zâhid Kotku Yâd Günü Özel Programı - 3

Programların ses kayıtlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://akra.media/Medya/Liste/35/mzk-y-d 

­

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close