İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:45 Akşam19:32 Yatsı20:54 İmsak05:17 Güneş06:44 İşrak07:23 Öğle13:14
Hava - Hava durumuAçık 19°C Nem %60
Türkçe
19 Ramazan 1445 29 Mart 2024 Cuma
19 Ramazan 1445
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:32
Yatsı
20:54
İmsak
05:17
Güneş
06:44
İşrak
07:23
Giriş Yap

Kadraja yansıyan sonbahar fotoğrafları

13.11.2022    |

Yurdun dört bir yanında ağaçlar sonbahar renklerine büründü. Fotoğrafçılar ormanların çeşit çeşit renklerini ağaçların sonbahar hüznünü yansıtan kareler yakalıyor.

Kastamonu

Kastamonu'nun Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinin sınırında yer alan ormanlık alanların rengi sonbaharla birlikte yeşilden sarı ve kahverengiye döndü.

Ormanların içinden kıvrılıp giden zorlu yollar ise görsel şölen eşliğinde keyifli bir yolculuğa dönüşüyor.

Ilgaz Dağı

Kastamonu-Çankırı sınırındaki Batı Karadeniz'in 2 bin 587 rakımlı Büyük Hacet Tepesi ile en yüksek dağı olan Ilgaz, sonbaharın tüm güzelliklerini bünyesinde barındırıyor.

Baharın yeşili, kışın beyazıyla ziyaretçilerinin dikkatini çeken Ilgaz, sonbaharda sarı, kahverengi ve kırmızının tonlarına bürünüyor.

Karaçam, sarıçam ve köknar ağaçları ile yüksek kesimlerde çayırlıkların yaygın olduğu Ilgaz Dağı'nda ayı, kurt, tilki, geyik, karaca gibi 30 civarında yabani hayvanın yaşadığı biliniyor.

Karabük

Topraklarının yüzde 70'ini oluşturan ormanlarında dünyada pek az yerde görülebilecek kadar çok sayıda ağaç ve bitki türünü barındıran Karabük, sonbahar renkleriyle mevsim geçişini müjdeliyor.

Safranbolu ilçesini Bartın'a bağlayan kara yolunun yaklaşık 5 kilometrelik bölümündeki "ağaç tünel" deklanşör sesleriyle yankılanırken, fotoğraf severler de en iyi kadraj ve enstantane için çabalıyor.

Sakarya - Acarlar Longozu

Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük subasar ormanı özelliği taşıyan Sakarya'daki Acarlar Longozu, sonbaharda ziyaretçilerine güz renkleri arasında gezinti imkanı sunuyor.

Karasu ve Kaynarca ilçelerinin ortasında bulunan 24 kilometrekarelik alana sahip longoz, 200'e yakın yerli ve göçmen kuşla çeşitli balıklara ev sahipliği yapıyor.

Çam Dağı

Sakarya'nın Kocaali ve Hendek ilçeleri arasında bulunan 900 rakımlı Çam Dağı, sonbaharda doğaseverlere eşsiz güzellikler sunuyor.

Düzce - Kurugöl Tabiat Parkı

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan Kurugöl Tabiat Parkı'ndaki ormanlar, sarı, yeşil, kırmızı ve kahverengi tonlarıyla misafirlerini etkiliyor.

Kaynaşlı'nın 15 kilometre kuzeyinde bulunan ve 11 yıl önce Tabiat Parkı olarak tescillenen Kurugöl, sonbaharda fotoğrafçılar ve doğaseverlerin uğrak yeri oldu.

Kayseri - Erciyes Dağı

Erciyes'in yamaçlarındaki titrek kavak ağaçları, sonbaharda sarı, turuncu ve kırmızının tonlarını sunuyor.

Yürüyüş alanları, bisiklet parkurları ve manzara izlemek için terasları bulunan bölge, mevsimin renklerine şahitlik etmek isteyenleri bekliyor.

Ormanlık alan ziyaretçilerine, sonbaharın tonları eşliğinde 26 bin metrelik alternatif yürüyüş güzergahında, 5 bin 650 metrelik bisiklet parkurunda temiz havayı soluma imkanı sağlıyor.

Malatya - Tohma Kanyonu

Malatya'nın Darende ilçesindeki Tohma Kanyonu, sonbaharda tabloları aratmayan manzaralar oluşturuyor.

Kanyonun ortasından asırlardır akan Tohma Çayı ve etrafındaki selvi, çınar, söğüt ve incir ağaçlarının oluşturduğu renk cümbüşü, kış mevsimi öncesi eşsiz sonbahar manzarasıyla etkiliyor.

Somuncu Baba Külliyesi'ne yürüyüş mesafesindeki kanyon, ahşap köprüleri, mini doğal şelaleleri, su çarkları, yürüyüş alanları ve Tohma kıyısındaki çay bahçeleriyle ziyaretçilerine dingin bir ortamda dinlenme imkanı sunuyor.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı 1800 rakımlı Akifiye Yaylası, sonbahar renklerine büründü. İlçe merkezine 14 kilometre mesafede yer alan yayla, doyumsuz manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor.



­Gümüşhane

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesindeki "Örümcek Ormanları" sonbaharın tüm renklerini barındırıyor. İlçeye bağlı Yeşilköy köyü sınırlarında yer alan 2 bin 630 dekarlık alanda, tescillenmiş ladin ve köknar ağaçları bulunuyor.



Labirenti andıran patikaları ve adeta göğe tırmanan ağaçlarıyla ziyaretçilerini şu sıralar güz renkleriyle karşılayan orman, Gümüşhane kent merkezine 60, Kürtün ilçe merkezine ise 11 kilometre mesafede.

AA

 

 

 

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Aynadaki İnsan
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Aynadaki İnsan
Aynadaki İnsan Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close