- Anasayfa
- Medya
- Haberler
- AKRA
- Araçlar
Yurdun dört bir yanında ağaçlar sonbahar renklerine büründü. Fotoğrafçılar ormanların çeşit çeşit renklerini ağaçların sonbahar hüznünü yansıtan kareler yakalıyor.
Kastamonu
Kastamonu'nun Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinin sınırında yer alan ormanlık alanların rengi sonbaharla birlikte yeşilden sarı ve kahverengiye döndü.
Ormanların içinden kıvrılıp giden zorlu yollar ise görsel şölen eşliğinde keyifli bir yolculuğa dönüşüyor.
Ilgaz Dağı
Kastamonu-Çankırı sınırındaki Batı Karadeniz'in 2 bin 587 rakımlı Büyük Hacet Tepesi ile en yüksek dağı olan Ilgaz, sonbaharın tüm güzelliklerini bünyesinde barındırıyor.
Baharın yeşili, kışın beyazıyla ziyaretçilerinin dikkatini çeken Ilgaz, sonbaharda sarı, kahverengi ve kırmızının tonlarına bürünüyor.
Karaçam, sarıçam ve köknar ağaçları ile yüksek kesimlerde çayırlıkların yaygın olduğu Ilgaz Dağı'nda ayı, kurt, tilki, geyik, karaca gibi 30 civarında yabani hayvanın yaşadığı biliniyor.
Karabük
Topraklarının yüzde 70'ini oluşturan ormanlarında dünyada pek az yerde görülebilecek kadar çok sayıda ağaç ve bitki türünü barındıran Karabük, sonbahar renkleriyle mevsim geçişini müjdeliyor.
Safranbolu ilçesini Bartın'a bağlayan kara yolunun yaklaşık 5 kilometrelik bölümündeki "ağaç tünel" deklanşör sesleriyle yankılanırken, fotoğraf severler de en iyi kadraj ve enstantane için çabalıyor.
Sakarya - Acarlar Longozu
Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük subasar ormanı özelliği taşıyan Sakarya'daki Acarlar Longozu, sonbaharda ziyaretçilerine güz renkleri arasında gezinti imkanı sunuyor.
Karasu ve Kaynarca ilçelerinin ortasında bulunan 24 kilometrekarelik alana sahip longoz, 200'e yakın yerli ve göçmen kuşla çeşitli balıklara ev sahipliği yapıyor.
Çam Dağı
Sakarya'nın Kocaali ve Hendek ilçeleri arasında bulunan 900 rakımlı Çam Dağı, sonbaharda doğaseverlere eşsiz güzellikler sunuyor.