İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:32 Yatsı20:53 İmsak05:16 Güneş06:43 İşrak07:23
Hava - Hava durumuAçık 14°C Nem %78
Türkçe
19 Ramazan 1445 29 Mart 2024 Cuma
19 Ramazan 1445
İşrak
07:23
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:32
Yatsı
20:53
İmsak
05:16
Güneş
06:43
Giriş Yap

Deprem, uzak mesafelerden gönülleri duada birleştirdi

Özel Haber
Özel Haber
23.02.2023    |

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizi ve komşu ülkeleri derinden etkileyen depremler dünya genelinde yankı uyandırdı. Çeşitli ülkelerden acil yardım malzemeleri geldiği gibi onlarca ülkenin arama kurtarma ve sağlık ekipleri de bölgede görev yaptı.

Ülkemizden binlerce kilometre uzakta, Afrika’dan Asya’ya kalpleri bizimle bir çarpan Müslüman kardeşlerimiz de afet haberini ilk aldıkları günden itibaren, dua ve yardımlarıyla depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor.

Malezya

Malezya’da ülke ve federal bölge genelinde tüm camilerde ve küçük mescitlerde depremin ilk günü ve sonrasında depremzedelerin selameti için vakit namazlarının ardından özel dualarda bulundu.

Dualarla Allah'tan sabır ve yardım dilemeye ve felaketten etkilenenlerin yükünü hafifletmek üzere Yüce Mevla’ya samimiyetle el açmaya çağırılıyor. Diğer yandan ayni ve nakdi yardımlar toplanıyor.

Pakistan

Pakistan'da insanlar aynı milletin iki ayrı coğrafyadaki fertleri olmakla gurur duyduklarını söyledikleri Türk kardeşlerinin acısını paylaşıyor. Ülkede geçtiğimiz Cuma günü depremde vefat edenlerin gıyabında kılınan cenaze namazının ardından hayatta kalanların bir an önce sağlığına kavuşması için özel dualar yapıldı. Sel gibi doğal afetlere hassas bir bölgede yaşayan Pakistan halkı, böyle zamanlarda dayanışmanın öneminin farkında olarak maddi manevi desteklerini sürdürüyor.

Singapur

Singapur, depremlerden etkilenenler için seferber olan ülkelerden bir diğeri. Ülkenin 80 camisinde geçtiğimiz hafta Cuma Hutbesinde “İmtihanlarla Yüzleşmek” konusu işlendi. Dünya hayatının geçici ve sonlu olduğu; insanın ya sabırla ya şükürle imtihan edildiği hatırlatılarak Türkiye ve Suriye’de depremlerin de birer imtihan örneği olduğuna değinildi. Mesafeler uzak olsa da samimi duaların ve yapılan iyiliklerin öneminden bahsedildi.

Depremzedelerin selameti için yapılan duanın ardından nakdi yardımların yapılması tavsiye edildi.

Endonezya

Yaşadığı depremlerle gündeme gelen Endonezya da Türkiye’ye yardımlar ulaştırıyor. Başkent Cakarta'da toplanan 140 ton insani yardım, Halim Perdanakusuma Havalimanı'ndan Türkiye ve Suriye'ye gönderildi.

Türki devletlerden Körfez ülkelerine, Balkanlar'dan Asya ve Avrupa’ya kadar pek çok yerden yardımlar, destekler ve dualar iletildi.

Güneydoğu Asya’da, Endonezya’da kendi ihtiyacını bir kenara koyan Müslümanlar, gönüllerinden kopan uçaklar dolusu acil ihtiyaç malzemesi gönderebiliyor.

­Malezya’dan prefabrik yapılar, Çin’den çadırlar ve jeneratörler, Taylant’tan muz kurusu ve pirinç gibi kuru gıdalar gönderiliyor. Singapur’da maddi refah içinde yaşayan Çin, Malay, Hint asıllı; ırkı, dini, ten rengi farklı farklı insanlar yardım kolilerine tüm hassasiyetiyle kışlık kıyafetler, battaniyeler ve helal sertifikalı bebek mamaları istiflerken depremzedelerle empati kuruyor.

 

© İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hayatımıza En Güzel Örnek
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hayatımıza En Güzel Örnek
Hayatımıza En Güzel Örnek Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close