İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:45 Akşam19:31 Yatsı20:52 İmsak05:18 Güneş06:45 İşrak07:25 Öğle13:14
Hava - Hava durumuAçık 20°C Nem %44
Türkçe
18 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
18 Ramazan 1445
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:31
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Giriş Yap

Singapur’da çocuklara özel üç aylar yarışması

Özel Haber
Özel Haber
02.03.2023    |

Manevi bahar mevsimi üç aylar, Singapur camilerini de şenlendirdi.

Bir camide, üç aylarda 7-12 yaş çocukları için, Kuran-ı Kerim ezberi ve Peygamber Efendimiz’in (SAS.) Hayatından hikaye anlatımı gibi alanlarda tematik yarışmalar düzenleniyor.

Ülkenin Malezya sınırı yakınında kuzey bölgesinde yer alan “şükredenler” anlamında Assyakirin Mescidi’nde düzenlenen bu anlamlı yarışmanın ismi: “Ramazan Kupası M 2023/ H 1444”.

Yarışmaya öğrenciler iki farklı yaş aralığında ve iki farklı temada katılabiliyor. Yaş grupları 7-9 yaş ve 10-12 yaş olmak üzere ikiye ayrılırken temalar da siyer ve ezber olmak üzere ikiye ayrılıyor. Siyer teması için yarışan öğrenciler Peygamber Efendimiz (SAS)’in hayatında yer alan önemli olayların hikayeleştirilerek anlatılmasından sorumlu. Kendilerine verilen 5 dakikalık süre zarfında hikayenin içeriğini kavramış olmaları, anlatırken kullandıkları jest ve mimikler, özgüven ve göz teması, sesin net ve uygun hızda kullanımı gibi unsurlara göre değerlendiriliyorlar.

Tahfiz yani Kur’an-ı Kerim ezberi temasında yarışan öğrenciler küçük yaş grubunda Duha ve Nas suresi arasındaki surelerden sorumluyken büyük yaş grubu Leyl ve Nebe sureleri aralığındaki surelerden sorumlu tutuluyor.

3 aylara özel düzenlenen yarışmanın duyurusu Şaban ayında camiler ve medreseler yoluyla yapıldı. Ezber kategorisine 60, siyer kategorisine 60 olmak üzere 120 kişilik kontenjan ayrıldı. Öğrenciler verilen bir haftalık kayıt sürecinde yarışmaya büyük rağbet gösterdi, kontenjan kısa sürede doldu.

25 Şubat’ta kuşluk vaktinde çeyrek finali düzenlenen yarışmanın yarı finaline katılmaya hak kazanan her grupta 10 öğrenci, 11 Mart’ta caminin çok amaçlı salonunda buluşacak. Yarışmanın finalinin ise 15 Nisan’da teravih namazının ardından caminin merkez bölümünde düzenlenmesi planlanıyor. Katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası verilecek olan yarışmada ilk üçe giren öğrenciler için kupa ve para ödülü de bulunuyor.  

Singapur’da üç aylar coşkusu

Singapur Müslümanları bu mevsimde khayr hasenat yapmaya, çocukları hediyelerle sevindirmeye, camilerde düzenlenen etkinliklere ailecek katılmaya özen gösteriyor.

Şaban ayında Müslümanlar birbirlerini “Selamat Menyambut Shaban” yerel tabiriyle tebrik ediyor. Birbirlerine Peygamber Efendimiz (SAS)’e nisbet edilen “Allah’ım! Bize Receb'i ve Şa'ban'ı mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır” anlamında duanın Malaycası olan “Ya Allah berilah berkat kepada kami dalam bulan Rejab dan bulan Syaaban dan sampaikanlah kami ke bulan Ramadan.” sözlerini söylüyorlar.

Singapur camileri hayatın merkezinde

Güneydoğu Asya’da Malay ve Hint asıllı Müslümanların nüfusun %15’ini oluşturduğu Singapur’da 80 cami bulunuyor. Her caminin eğitim faaliyetlerinden sorumlu bir heyeti, imamlardan ve hatibelerden (yerel tabirle üstaz ve üstazelerden) oluşan bir görevli kadrosu bulunuyor.

Hayatın merkezinde yer alan, avlusu ve çok amaçlı salonlarıyla yıl boyu dini sohbetler, düğün ve spor etkinlikleri için aktif kullanılan camilerin takvimi üç aylarda daha bir dolu. Bu mevsim boyunca haftanın farklı günlerinde camilerde Kur’an kıssaları, Tıbb-ı Nebevi, hadis konularında “tahlil” etkinliği gerçekleştiriliyor. Vakit namazlarının ardından tefsir dersleri, kuliah/külliye ismi verilen dini içerikli dersler, hanımlara özel sohbetler de düzenleniyor.

Geniş katılımlı mevlid terennümleri, kaside okumaları, Pazartesi-Perşembe günleri ve mübarek gecelerde iftar merasimleri düzenleniyor; genciyle yaşlısıyla manevi bahar mevsimi büyük bir coşkuyla idrak ediliyor.

 

© İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Ramazan Söyleşileri
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Ramazan Söyleşileri
Ramazan Söyleşileri Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close