İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Yatsı20:52 İmsak05:18 Güneş06:45 İşrak07:25 Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:31
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 18°C Nem %49
Türkçe
19 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
19 Ramazan 1445
Akşam
19:31
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Giriş Yap

Sağduyulu Yeni Bir Normal

Özel Haber
Özel Haber
11.03.2023    |

Ülkemizde yaşanan depremin üzerinden zaman geçtikçe duygu ve düşünce dünyamızda da değişimler oluyor. Depremi yaşayanlar bir yandan sahip oldukları ve önem verdikleri şeyleri kaybetmiş olmanın yanında hayatın anlamını sorgularken, bir yandan da hayatın devamlılığı için gündelik faaliyetlerine devam ediyorlar.

Doğrudan afeti yaşamayanlarda ise yardım süreci bir düzene otursa da duygusal olarak “normalleşme” arzusunun hâkim olduğu görülüyor. Ancak normalleşmenin, bu olay hiç yaşanmamış gibi bir eskiye dönüş olmadığını ve yaşananlar vesilesi ile bizde oluşan farkındalıkların geçmesinin gerekmediğini hatırlamak önem arz ediyor.

Öncelikler gözden geçirilmeli

Farklı düzeylerde de olsa, depremin bireysel ve toplumsal olarak oluşturduğu etki önceliklerimizi yeniden gözden geçirmeyi gerekli kıldı. Önem vermediklerimizin aslında ne kadar önemli olduğunu, bazı olmazsa olmazlarımızın da aslında hiç de öyle olmadığını görmeye başladık. Rutin haline getirdiğimiz uygulamaların, otomatikleşmiş düşüncelerin, kritik edilmemiş yaklaşımların farkına varmaya başladık. Bu olumlu anlamda dönüşüm ve değişim için bir fırsat. Mütevazı, vakur, sabırlı, güzel ahlaklı bireyler olmanın gerekliliği bilincimize daha yakın gelmeye başladı, farkındalığımız arttı.

Kardeşlik ve dayanışmayı artırma fırsatı

Deprem bölgesindeki insanların diğer bölgelere yayılması ile hem göç edenler hem de göç edilen bölgede bulunanlar için ortak bir sosyal uyum süreci başladı. Okulda, işte, her alanda bir kucaklaşmanın gerçekleşeceği bir zemin oluştu. Bu zeminde toplumsal duyarlılığımız bireysel davranışlarda hassasiyete dönüşerek kardeşliğimizi pekiştirebilir. Ben merkezli bir bakıştansa ötekini düşünen şefkatli bir yaklaşımın gündelik hayatta devam ettirilmesi hepimiz için iyileştirici olabilir. Bu da “sağduyulu yeni bir normal” oluşturularak sağlanabilir.

Güçlükle gelecek olan kolaylık

Kardeşlik ve dayanışma ruhunu pratiğe dönüştürme imkânı sunan bir evredeyiz. Karşılıksız iyilik yapma kavramını yaşayarak tecrübe ediyoruz.

Ben değil, biz; birimiz değil, hepimiz duygusu iyi hissetmemizi sağlıyor. Muhakkak güçlükle birlikte bir kolaylık olduğunu birlikte hissetmek ve bilmek ruh halimize iyi geliyor.

Şimdi yaşanan yas veya haftalar ya da aylar içinde ortaya çıkabilecek depresyon ve kaygı bozukluklarına karşı koruyucu bir düzeneğin işlediğini görüyoruz.

Bu atmosfer içinde sağduyu ile hareket etmeli ve gerçek gündemimizi hatırlamalıyız. Varoluş amacımızı ve yaşantımızı tekrar gözden geçirmemiz ve tam bir sadakat ile Yaratıcımıza bağlanmamız en karlı çıkış yolu.

Yaratıcımızın bizim için gerçek dost, merhametlilerin en merhametlisi olduğunu hatırlamak ve buna tam olarak inanmak korkudan emin olmayı ve ileriye ümitle bakmayı sağlıyor.­

­

 

© İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close