İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:53 Akşam19:54 Yatsı21:22 İmsak04:37 Güneş06:10 İşrak06:50 Öğle13:08
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %81
Türkçe
10 Şevval 1445 19 Nisan 2024 Cuma
10 Şevval 1445
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:54
Yatsı
21:22
İmsak
04:37
Güneş
06:10
İşrak
06:50
Giriş Yap

Singapur’da geri dönüşüm teşviki olarak her eve ünite

28.03.2023    |

Ülkede geçtiğimiz günlerde başlayan uygulamayla her hane için ücretsiz 5 kg hacimli geri dönüşüm kutusu; kağıt, plastik, metal, cam ve e-atık toplamak üzere dağıtılmaya başlandı.

Katlanabilir, yıkanabilir ve yeniden kullanılabilir kutular, 30 Nisan'a kadar mahalle merkezlerinde yer alan binalarda ve bazı otobüs duraklarında olmak üzere toplam 153 noktadaki otomatlardan alınabiliyor.

Söz konusu girişim, ülkenin geri dönüşüm masraflarını azaltmayı, halkı geri dönüşüm konusunda teşvik etmeyi hedefliyor.

Pilot aşama sırasında 6 bölgeye yerleştirilen otomatlar yoluyla 8.600'den fazla haneye geri dönüşüm kutusu ulaştı. Otomatlar 150’den fazla bölgede hizmet veriyor.

Söz konusu kutular bir öğrenci ekibiyle iş birliği içinde tasarlandı ve 5 kg'a kadar geri dönüştürülebilir kağıt, plastik, metal veya cam ve e-atık için kullanılabiliyor.

Hangi atıklar geri dönüştürmeye hazır?

Hangi atıkların geri dönüştürülebileceği ve hangilerinin geri dönüştürülemeyeceğine dair kutunun üzerinde yer alan talimatlar hane sakinlerine yardımcı oluyor. Örneğin, kağıt ve plastik geri dönüştürülebilirken, strafor ve yemek artığı bulaşmış ambalajlar geri dönüştürülemiyor.

Yiyecek ve içeceklerin de kesinlikle geri dönüşüm kutusuna atılmaması gerekiyor. Ampuller ve piller gibi küçük elektronik atıklar için kutunun kenarına eklenebilen küçük bir bölme de bulunuyor.

Mavi kutu usulünce doldurulduğunda mahalle merkezlerinde bulunan geri dönüşüm ünitelerine; elektronik atıkların da elektronik atık kutularına boşaltılmaları gerekiyor.

Girişimin web sitesi üzerinden ev adresine en yakın otomat ve kutu kapasitesine dair bilgi edinilebiliyor. Kimlik kartındaki barkodu okutarak veya kimlik numarası girerek otomattan geri dönüşüm kutularını teslim almak mümkün.

Ülkenin 2030 yılına kadar yüzde 70 genel geri dönüşüm hedefine ulaşması için her haneyi geri dönüşüme teşvik etmek hayati önem taşıyor. 

Ülkede hali hazırda geri dönüştürülemeyen çöpler yakılıyor, bu esnada atmosfere sera gazı karbondioksit salınırken çöplerin hacmi yüzde 90 oranında azaltılmış oluyor. Yanma sonucu elde edilen enerji, elektrik üretiminde kullanılıyor.

Oluşan günlük 1.500 ton atık kül ise Semakau adasındaki yer altı katı atık depolama sahasında depolanıyor. 2035 yılına kadar bu alanın kapasitesinin dolacağı tahmin edilmekte.­

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hadisler Deryası
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hadisler Deryası
Hadisler Deryası Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close