İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Güneş06:55 İşrak07:34 Öğle12:58 İkindi16:12 Akşam18:48 Yatsı20:07 İmsak05:30
Hava - Hava durumuAçık 17°C Nem %67
Türkçe
19 Rebi'ül-evvel 1445 4 Ekim 2023 Çarşamba
Giriş Yap

Kadir Gecesi'nde camiler doldu taştı

18.04.2023    |

 

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi, tüm camilerde dualarla idrak edildi.

Kadir Gecesi'nde Hırka-i Şerif'e ziyaretçi akını

Hz. Peygamberin vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif'e vatandaşlar Kadir Gecesi'nde yoğun ilgi gösterdi.

Kadir Gecesi münasebetiyle teravih namazından sonra Hırka-i Şerif'i görmek için Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi’ne gelen vatandaşlar, caminin dışından itibaren yoğunluk oluşturdu.

İstanbul

İstanbul'da Kadir Gecesi dolayısıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Fatih Camii ve Eyüp Sultan Camii başta olmak üzere birçok camide program düzenlendi.

Edirne

Edirne'de Kadir Gecesi dolayısıyla camilerde Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Edirne'de Eski Cami başta olmak üzere selatin camilerde Kadir Gecesi programı düzenlendi.

Bursa

Bursa'da Kadir Gecesi dolayısıyla Ulu Camii'de program düzenlendi. Vatandaşlar, camiyi doldurdu.