İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:06 İkindi16:56 Akşam20:05 Yatsı21:37 İmsak04:18 Güneş05:56 İşrak06:37
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %83
Türkçe
20 Şevval 1445 29 Nisan 2024 Pazartesi
20 Şevval 1445
İşrak
06:37
Öğle
13:06
İkindi
16:56
Akşam
20:05
Yatsı
21:37
İmsak
04:18
Güneş
05:56
Giriş Yap

Güneydoğu Asya ülkelerinde pirinç sıcaktan etkilendi

28.07.2023    |

Malezya, Endonezya, Singapur, Vietnam, Kamboçya, Tayland gibi Güneydoğu Asya ülkeleri sıcak havaya karşı tedbirler alıyor. Pirinç üretimi de sıcaktan etkileniyor.

Malezya’da halka açıkta yakma yapmamaları ve kapalı alanlarda kalmaları tavsiye ediliyor.

Malezya’nın çeltik hasadı sıcak hava dalgasından zarar gördüğü için iç talebi karşılamak için daha fazla pirinç ithal etmenin yollarını arıyor. Kedah'ta Temmuz-Ağustos ayları pirinç ekim mevsimi. Ancak bu sene %20 azalma ile birlikte ekim mevsimi ve dolayısıyla hasat mevsimi de ertelendi.

Ülke halihazırda Vietnam, Kamboçya, Tayland, Hindistan ve Pakistan'dan pirinç ithal ediyor, ancak El Nino sıcak hava etkisi bu ülkelerin birçoğunu vurduğundan, hükümet başka kaynak ülkeler aramak zorunda kalabilir.

Tayland geleneksel olarak Malezya'nın en büyük pirinç ihracatçısı, ancak bu ülkenin yıllarca sürebilecek ve dünya pirinç arzını azaltabilecek şiddetli bir kuraklıkla başa çıkmak için acil durum planları hazırladığı bildiriliyor. Hindistan ve Pakistan ise %35’lik ithal pirinç oranını yakalamak için diğer muhtemel kaynaklar.  

Singapur sakinleri her birkaç senede bir olduğu gibi şiddetli sınır aşan pus mevsimi yaklaşırken zorlu hava koşullarına hazırlanmak için hava temizleyicilere yöneliyor.

Ülkede yerli uzmanlar tarafından kirli hava partiküllerini verimli şekilde filtreleyebilen, pus kokusuna karşı aktif karbon filtreleri olan, yüksek hava dağıtım oranına sahip cihazlar öneriliyor.

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Güne Merhaba
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Güne Merhaba
Güne Merhaba Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close