İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:20 Güneş05:58 Öğle13:07 İkindi16:56 Akşam20:04 Yatsı21:35
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 15°C Nem %89
Türkçe
20 Şevval 1445 28 Nisan 2024 Pazar
20 Şevval 1445
Yatsı
21:35
İmsak
04:20
Güneş
05:58
İşrak
06:38
Öğle
13:07
İkindi
16:56
Akşam
20:04
Giriş Yap

Helal sektörler global çapta genişliyor

04.09.2023    |

Helal sektörü bir zamanlar yalnızca izin verilen hayvanların uygun şartlarda kesimi olarak algılanmaktayken son yıllarda yelpazesini tıp, kozmetik, spor, seyahat, giyim gibi alanlara genişleterek global bir sektör haline geldi.

2018'den 2020'ye kadar dünya çapında piyasaya sürülen helal ürünlerin sayısı %19'luk bir artışla 20.000'in üzerine çıktı.

Helal ürün üretimi noktasında Asya, %63'lük üretim payı ile başı çekerken, onu Afrika ve Orta Doğu takip ediyor.

Helal kavramı tüm mal ve hizmetler için geçerli olan bir kavram. Yalnızca ürünler değil işletmeler de helal denetimine tabi olarak helal sertifikası elde edebiliyor.

Helal sektörünün 2021 yılında 1,27 trilyon dolar değerinde olduğu ve 2025 yılında 1,67 trilyon dolara ulaşması öngörülüyor. Artış hızı da son yıllarda ivme kazanmış durumda.

Dünya nüfusunun yaklaşık %26'sını oluşturan Müslüman nüfus, hızla genişleyen bir tüketici kesimini temsil ediyor.

Sürdürülebilirlik ve sorumlu üretim de helal endüstrisinin bir parçası olarak tartışılıyor. Helal yeterliliği hedefleyen küresel markaların yalnızca Müslüman işletmeler olmaması dikkat çekiyor.

Tayland, Japonya ve Güney Kore gibi nüfusunun çoğunluğu Müslüman olmayan ülkeler bile helal pazarında önemli oyuncular olmak için çaba sarf etmekte.

Bunlar arasında Avustralya, çeşitli ülkelerin yüksek standartta helal et ve kümes hayvanı tedarikçisi. Suudi Arabistan’ın yanı sıra Körfez İşbirliği Konseyi'nin bir üyesi olan Katar, helal ekonomide hızla büyüyor. Ülke, yüksek büyüme potansiyeline sahip temel sektörleri İslam hukukunun öngördüğü ürün ve hizmetleri geliştirmeye teşvik ediyor.

Helal endüstrisini finanse etme ve tedarik zincirini etkin bir şekilde yönetme ihtiyacı hayati önem taşıyor.

 

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Gül Bahçesi
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Gül Bahçesi
Gül Bahçesi Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close