İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:20 Güneş05:58 Öğle13:07 İkindi16:56 Akşam20:04 Yatsı21:35
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 15°C Nem %88
Türkçe
20 Şevval 1445 28 Nisan 2024 Pazar
20 Şevval 1445
Yatsı
21:35
İmsak
04:20
Güneş
05:58
İşrak
06:38
Öğle
13:07
İkindi
16:56
Akşam
20:04
Giriş Yap

Burdur Gölü'ndeki su her yıl azalıyor

07.10.2023    |

Göller Yöresi'nde yer alan Burdur Gölü'nün suyu her geçen yıl kuraklık, buharlaşma ve çevresindeki sondajlar nedeniyle biraz daha çekiliyor. 

Suların çekildiği alanlarda oluşan çatlaklar kuraklığın boyutlarını gözler önüne sererken bazı bölgelerde derinlik farkı nedeniyle oluşan küçük göletler ve akarsuyu andıran su yolları ise dikkati çekiyor.

Türkiye'nin güneybatısında yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü Burdur Gölü, son yıllarda giderek artan bir sorunla karşı karşıya. Kuraklık, bu gölün su seviyesini her yıl daha da azaltıyor. Son verilere göre, gölün su seviyesi rekor düşük seviyelere geriledi ve çevre bilimciler bu durumun ekosistem ve bölge ekonomisi üzerinde olumsuz etkilere sebep olabileceğini belirtiyor.

Burdur Gölü, endemik türlerin yaşadığı, sulak alan ekosistemleri ve kuş gözlemcileri için önemli bir destinasyon olarak bilinirken, son yıllardaki kuraklık sorunu bu ekosistemi tehdit ediyor.

Gölün çevresinde yaşayan insanlar ve bölgedeki tarım faaliyetleri de bu durumdan etkileniyor

AA

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Onlar Yıldızlar Gibi
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Onlar Yıldızlar Gibi
Onlar Yıldızlar Gibi Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close