İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Akşam20:09 Yatsı21:43 İmsak04:11 Güneş05:51 İşrak06:32 Öğle13:06 İkindi16:58
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 16°C Nem %83
Türkçe
24 Şevval 1445 3 Mayıs 2024 Cuma
24 Şevval 1445
İkindi
16:58
Akşam
20:09
Yatsı
21:43
İmsak
04:11
Güneş
05:51
İşrak
06:32
Öğle
13:06
Giriş Yap

Ders çalışmak istemeyen çocuklara 5 öneri

28.11.2023    |

Okul döneminde ebeveynlerin en çok zorlandıkları konuların başında çocukların ders çalışmak istememesi geliyor. Üstelik anne babalar bazen çocuğun yerine ödev bile yapabiliyor.

Uzmanlar ise “Ders çalışmak çocuğun sorumluluğudur. Onun dersine siz çalışmayın, onu yönlendirin” diyor. Çocuk gelişimi uzmanı Bayram Deleş’in ders çalışmak istemeyen çocuklar için 5 önerisi var.

1. Mükemmeliyetçi olmayın: Çocuklardan zaman zaman ödevlerinin tamamını doğru yapmalarını bekleyebiliriz. Ancak ödev, öğrencilerin hata yaparak öğrenmesi için yaptıkları bir çalışma ve öğrenme aracıdır. Çocuğa hatalarından ders çıkarma fırsatı vermek, beklentileri yükseltmeden onu desteklemek, ödev yapma sorumluluğunu daha kolay kazanmasına yardımcı olacaktır. Unutulmamalıdır ki, çocuklardan mükemmel ödevler yapmalarını ve mükemmel öğrenciler olmalarını bekleyen ebeveynlerle yaşamak, tüm çocuklar için çok zorlayıcı ve motivasyon kırıcıdır.

2. Çabalarını takdir edin ve onu yüreklendirin: Çocuğun, ödevini doğru mu yoksa yanlış mı yaptığı konusunda yorum yapması gereken öğretmenidir. Bu sebeple anne baba ödevin doğruluğuna yanlışlığına değil, çocuğun çabasına vurgu yapmalıdır. “Bugün ödevini yapmak için çok çalıştın. Senin adına çok sevindim, çünkü bu kadar emek verdin” gibi cümlelerle çocuğun çabasını gördüğünüzü ifade edebilirsiniz. 

3. Onun için sessiz bir alan oluşturun: Çocuğunuzun ödevlerini yapması için sessiz bir yer seçmesine izin verin. Televizyonun, müziğin ve diğer teknolojik araçların kullanılmadığı bir ortam oluşturun. 

4. Ödevlerini yapan değil, ona rehberlik eden ebeveyn olun: Ev ödevlerinin bazen zorlayıcı olması gerekir. Çocuğunuz “Yapamam” diyorsa derin bir nefes almasını, düşüncelerini toplamasını ve kendi başına çözebilecek özgüveni bulmasına yardımcı olun. Çocuğun ödevini yapmak anne babanın görevi değildir. Bu yüzden zorlandığı bir ödevde ona sadece rehber olun. Eğer onun ödevini yapar ve okula götürmesine izin verirseniz, sorumluluk duygusunun gelişmesini de büyük oranda engellersiniz. 

5. Ödev zamanı belirleyin: Çocukla birlikte ödev için uygun zaman belirlenmelidir. Örneğin, “Ödev saatin 18:00’da mı yoksa 18:30’da mı olsun?” veya “Ödev saatini ben mi hatırlatayım yoksa alarm mı kuralım?” gibi seçeneklerden irine çocuğun karar vermesine imkân tanıyın. Ve ödev için belirlenen zamanla ilgili kararlı olun.

­Hürriyet 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close