İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:18 Güneş05:56 Öğle13:06 İkindi16:56 Akşam20:05 Yatsı21:37
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %95
Türkçe
21 Şevval 1445 29 Nisan 2024 Pazartesi
21 Şevval 1445
Yatsı
21:37
İmsak
04:18
Güneş
05:56
İşrak
06:37
Öğle
13:06
İkindi
16:56
Akşam
20:05
Giriş Yap

Dünyada Bayram Namazı coşkusu meydanlara taştı

10.04.2024    |

Dünyanın dört bir yanında mü'minler camilere koştu. Birçok ülkede camilere sığmayan Müslümanlar meydanlarda genci yaşlısı kadını erkeği çocuklarıyla bayram namazını eda etti.

Balkanlar

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da Müslümanlar, bayram namazı için Osman Ağa Camii'nde toplandı.

Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ, Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Kosova'da yaşayan Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını kılmak için camilerde bir araya geldi. Kosova'da da Müslümanlar Ramazan Bayramı vesilesiyle camileri doldurdu. Başkent Priştine'deki merkezi tören, Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde yapıldı.

Arnavutluk'ta bu bayram da merkezi program, geleneksel olarak başkent Tiran'daki İskender Bey Meydanı'nda binlerce Müslüman'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Malezya

Malezya'nın Selangor kentinde yaşayan Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını Sultan Selahaddin Abdülaziz Camii'nde kıldı.

Filipinler

Filipinler'in Cotabato kentindeki Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını Bangsamoro Hükümet Merkezi'nde kıldı.

Azerbaycan

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ve diğer illerde Ramazan Bayramı namazı kılındı. Başkent Bakü'de başta Türk Şehitliği camisi sabahın erken saatlerinde itibaren namaz kılmak isteyen vatandaşlarla doldu taştı.

Singapur

Singapur'daki Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını Ömer Kampong Melak Mescidi'nde kıldı.

Özbekistan

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Ramazan Bayram namazı kılındı. Müslümanlar, camilerde yer kalmayınca cami bahçelerini ve sokakları doldurdu. Camilerin bulunduğu cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.

Yemen

Yemenliler, ülkenin dört bir yanındaki cami ve meydanlarda Ramazan Bayramı namazını eda etti. Başkent Sana'daki vatandaşlar, yerel kıyafetleriyle camilerin yolunu tuttu.

Tayland 

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını Mescid-i Buddarul Mumineen Camisi'nde kılmak için bir araya geldi.

Endonezya

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını kıldı.

Japonya

Japonya'nın başkentindeki Tokyo Camisi'nde bayram namazı kılındı. Tokyo ve çevre eyaletlerde yaşayan Müslümanlar, Ramazan Bayramı dolayısıyla başkentin en büyük mescidi Tokyo Camisi'nde bir araya geldi.

Mısır

Mısır’ın başkenti Kahire’ndeki yüzlerce Müslüman, Ramazan Bayramı namazını Fustat bölgesindeki Amr bin As Camisi’nde kıldı.

Hollanda

Hollanda'da sabahın erken saatlerinde camilere akın eden binlerce Müslüman, Ramazan Bayramı namazını eda etti. 

Belçika

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Ramazan Bayramı dolayısıyla Fatih Camisi'ne gelen Müslümanlar bayram namazını kıldı.

Libya

Libya'daki Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını başkent Trablus'taki Şehitler Meydanı'nda kıldı.

Pakistan

Pakistan'ın Karaçi kentindeki Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazı kıldı.

Kırgızistan

Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'teki Mahmud Kaşgari Camisi'nde Ramazan Bayram namazı kılındı.

AA

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hüsn-ü Kelam
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hüsn-ü Kelam
Hüsn-ü Kelam Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close