İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Akşam20:31 Yatsı22:10 İmsak04:00 Güneş05:48 İşrak06:29 Öğle13:16 İkindi17:11
Hava - Hava durumuParçalı Bulutlu 28°C Nem %50
Türkçe
21 Muharrem 1446 27 Temmuz 2024 Cumartesi
21 Muharrem 1446
İkindi
17:11
Akşam
20:31
Yatsı
22:10
İmsak
04:00
Güneş
05:48
İşrak
06:29
Öğle
13:16
Giriş Yap

Mahmud Es’ad Coşan Vakfı’ndan Çevre Dostu Öğrenci Yurdu Projesi

05.06.2024    |

Mahmud Es’ad Coşan Vakfı, İstanbul Üsküdar, Altunizade'de çevre dostu temasıyla gelecek nesillere örnek teşkil edecek bir öğrenci yurdu projesine imza atıyor.

5 Haziran 2024’te başlayan projede, sürdürülebilirlik ve doğa koruma duyarlılığı ön planda tutulacak.

Proje alanına 250 adet fidan dikilecek

Çalışmalarına başlanan proje kapsamında, inşaat alanında bulunan mevcut ağaçlar korunarak, alan içerisinde uygun yerlere taşınacak. Ayrıca proje kapsamında 250 adet yeni fidan dikimi yapılacak.

Çalışan her makine için ÇEKUD aracılığıyla bir fidan dikilecek

Proje alanındaki fidan dikimlerine ek olarak, Mahmud Es’ad Coşan Vakfı; inşaat sahasında kullanılacak makinelerin yaptıkları her çalışma için, ÇEKUD aracılığıyla birer fidan dikerek, doğaya olan duyarlılığını ve katkısını göstermeyi amaçlıyor.

Ülke çapında 10 bin fidan daha dikilecek

ÇEKUD tarafından deprem bölgesi başta olmak üzere Türkiye genelinde önceden belirlenen fidan dikim alanlarına yaklaşık 10.000 fidan dikilmesi planlanıyor. Ciddi bir önem taşıyan Öğrenci Yurdu Projesi, çevreci ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru büyük bir adımı temsil ediyor.

Çevre dostu yurt enerjisini güneşten alacak

Dünya nüfusu ve endüstriyel faaliyetler arttıkça, enerji kaynaklarının sürdürülebilirliği ve çevreye olan etkileri daha da önem kazanıyor. Bu sebeple, yenilenebilir enerji kullanımı günümüzde giderek daha fazla önem kazanıyor.

Proje kapsamında yapılması planlanan yurt binası, enerji ihtiyacını güneş enerjisinden karşılayacak.

Mahmud Es’ad Coşan Vakfı, çevre dostu yurt projesi ile öğrencilere daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir ortam sağlamayı hedefliyor.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, çevre dostu ve doğaya duyarlı binaların ne kadar önemli ve uygulanabilir olduğunu ortaya koyacak olan bu proje, çevre bilincini artırmak adına önemli bir adım olacak.

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan Canlı Yayın
Aynadaki İnsan
AKRA CANLI
 / 
player image icon close icon
AKRA CANLI
Aynadaki İnsan
Aynadaki İnsan Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close