İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:14 İkindi17:13 Akşam20:47 Yatsı22:36 İmsak03:32 Güneş05:30 İşrak06:15
Hava - Hava durumuAçık 26°C Nem %53
Türkçe
9 Muharrem 1447 4 Temmuz 2025 Cuma
9 Muharrem 1447
İMSAK GÜNEŞ İŞRAK ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
03:32 05:30 06:15 13:14 17:13 20:47 22:36
Giriş Yap

Zamana Karşı Alevlerle Yarış

02.07.2025    |

Son 5 günde 336 orman yangınını söndüren ekipler, dün de İzmir, Manisa ve Hatay’da zamanla yarıştı. İzmir’de Menderes ve Seferihisar yangınları kısmen, Buca yangını tamamen kontrol altına alındı. Manisa Akhisar, Kula ve Saruhanlı da soğutma çalışmaları başladı. 240 evin boşaltıldığı Hatay Antakya’da ise alevlerin hızı kesildi.

Yurdun dörtbir yanında ciğerlerimiz yanmaya devam ediyor. Son bir haftadır Türkiye’nin birçok ilinde ardı ardına orman yangınları meydana geliyor. Alevlerle mücadele eden ekipler, sıcak hava ve şiddetli rüzgâr nedeniyle güçlük yaşıyor. Bir yerde kontrol altına alınan yangın sevinci yaşanırken, başka bir bölgeden dumanlar yükseliyor.


Çoğu kontrol altında
Türkiye genelinde cuma gününden bu yana 342 ciddi yangın çıktı, bunlardan 6 tanesi günboyu sürdü. Manisa’da Akhisar, Kula, Ahmetli; İzmir’de Seferihisar ve Menderes; Hatay’da ise Antakya’da ekiplerin yoğun mücadele gösterdi. Akşam saatlerinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Buca yangınının kontrol altına alındığını, İzmir Menderes ve Seferihisar, Manisa Akhisar, Kula ve Saruhanlı'daki yangınların da kısmen kontrol altına alındığını ve soğutmanın devam ettiğini duyurdu. Yumaklı; Hatay Antakya, Manisa Ahmetli ve Bilecik Vezirhan için de sorun beklenmediğini söyledi.


Ateş yakmayın!­
Bakan İbrahim Yumaklı, vatandaşlardan açık alanlarda ateş yakmamalarını, ateş olabilecek herhangi bir şeye müsaade etmemelerini, böyle durumlarda en kısa iletişim yollarıyla kendilerini haberdar etmelerini istedi. Vurdumduymazlığı, duyarsızlığı bir türlü aşamadıklarını vurgulayan Yumaklı, “Türkiye'nin hangi noktasında, kimin 2 dakikalık bir hassasiyetini bir kenara bırakıp yapacağı bir işten günlerce uğraşmaya kadar gelen bir süreci anlatamıyoruz, anlatamadık” diye konuştu.

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan Canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
Canlı Yayın close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close