Körfez İşbirliği Konseyi’ne (GCC) üye olan Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, “Birleşik Turist Vizesi” ile Avrupa’daki Schengen bölgesine benzer şekilde, bölge içinde serbest dolaşıma imkan tanıyan yeni bir turistik vize sistemine geçiş yapıyor.
Yeni sistem kapsamında verilecek birleşik turist vizesi, başvuru sahibine Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve BAE’ye serbestçe giriş hakkı sağlayacak.
Vize başvuruları tamamen dijital ortamda, oluşturulacak özel bir internet portalı üzerinden yapılacak. Başvuru sahipleri, başvurularında kişisel bilgilerini, seyahat tarihlerini ve ülkeler arası güzergâhlarını bildirmek zorunda olacak.
Ziyaret amacı yalnızca turizm, kısa süreli konaklama veya aile/arkadaş ziyareti ile sınırlı tutulacak. Çalışma izni veya uzun süreli oturum bu vizeyle mümkün olmayacak. Yeni uygulama 2026'da devreye alınacak.
Y. Şafak