İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:58 Akşam20:09 Yatsı21:43 İmsak04:11 Güneş05:51 İşrak06:32 Öğle13:06
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 19°C Nem %66
Türkçe
24 Şevval 1445 3 Mayıs 2024 Cuma
24 Şevval 1445
Öğle
13:06
İkindi
16:58
Akşam
20:09
Yatsı
21:43
İmsak
04:11
Güneş
05:51
İşrak
06:32
Giriş Yap

Türkiye ‘e-imza'yı sevmedi

22.04.2014    |

Elektronik imza Türkiye'de beklentilerin altında kaldı. 9 yılda sadece 770 bin kişi e-imzayı tercih etti

Dünyada giderek yaygınlaşan elektronik imza, Türkiye’de 9 yıldır kullanılmasına karşın yalnızca 770 bin kullanıcı sayısına ulaşabildi. Uzmanlar, internet güvenliğinin sağlanması için kullanıcı sayısının bir an önce artması gerektiğini vurguladı. Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Hizmetleri-2 Bölümü’nün işbirliğiyle gerçekleşen İnternet Haftası Konferansı’nda Türkiye’deki internet kullanıcılarının yaşadığı güvenlik zafiyetleri ele alındı. Etkinlikte konuşan Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, 2005 yılında kullanıma açılan elektronik imzanın kimlik doğrulamada en güvenilir yol olduğunun altını çizdi. Elektronik imzanın bankacılık işlemlerinden oy kullanımına kadar pek çok alanda yaşanabilecek her türlü hileyi ortadan kaldıracak tek sistem olduğunu ifade eden Koltuksuz, “e-imza ile evinizden oy verebileceğiniz gibi her türlü şaibe de ortadan kalkacak. Ancak ne yazık ki 9 yılda bu konuda pek yol alamadık. 76 milyon nüfuslu Türkiye’de e-imza kullanıcı sayısı yalnızca 770 bin civarında. Bugün ABD, Güney Kore, Çin, Japonya ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde nüfusun pek çoğu e-imza kullanıyor” dedi.

Dünya

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hadislerle Günün Duası
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hadislerle Günün Duası
Hadislerle Günün Duası Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close