İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi17:00 Akşam20:20 Yatsı21:58 İmsak03:54 Güneş05:40 İşrak06:22 Öğle13:05
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %66
Türkçe
5 Zilka'de 1445 13 Mayıs 2024 Pazartesi
5 Zilka'de 1445
Öğle
13:05
İkindi
17:00
Akşam
20:20
Yatsı
21:58
İmsak
03:54
Güneş
05:40
İşrak
06:22
Giriş Yap

İşgalci sayısı yüzde 120 arttı

02.03.2016    |

Kudüs ve Mescid-i Aksa Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, şubat ayı boyunca Aksa’ya bin 149 Yahudi işgalcilerin girdiği, bu sayının ocak ayına oranla yüzde 120 arttığı ifade edildi.

Ocak ayında Aksa’ya 511 Yahudi işgalcinin girdiği hatırlatılan açıklamada, “Yahudi işgalcilerin Aksa’ya giriş sayısında ve grup kalabalığında artış gözleniyor. Buna karşın İsrail polisi, onlarca Filistinlinin Aksa’ya girişini engelliyor. Hatta bazılarını tamamen Kudüs’ten uzaklaştırıyor” denildi.

Açıklamada ayrıca Yahudi bayramlarının yaklaşması nedeniyle Mart ve Nisan aylarında bu tür ihlallerin artmasına karşı uyarıda bulunuldu. Dün sabah da Tapınak Tepesi Mirası Vakfı Başkanı Haham Yehuda Glick’in İsrail güçlerinin eşliğinde Mescid-i Aksa’nın avlusuna provokatif şekilde girdiği bildirilmişti.

İsrail polisinin bazı Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişlerini yasaklarken ve sık sık girişlere kısıtlama getirirken Yahudi yerleşimcilerin ihlallerini arttırması Filistinlilerin tepkisine neden oluyor. Bu tür ihlallere tepki gösteren Filistinliler ile İsrailliler arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor.

İsrail yıktı, öğrenciler vazgeçmedi

Öte yandan, İsrail'in geçen hafta Doğu Kudüs'te "ruhsatsız inşa edildiği" gerekçesiyle yıktığı okulun öğrencileri, soğuğa rağmen açık alanda eğitim görmeye devam ediyor.

Geçen sene inşa edilen "Ebu Nevvar" bölgedeki tek okul olmasına rağmen İsrail askerleri tarafından buldozerlerle yıkıldı, ancak İsrail'in okulsuz bıraktığı öğrenciler, eğitimden vazgeçmedi. Soğuk havaya aldırmaksızın, açık alana kurulan dersliği dolduran öğrenciler, ders görmeye devam ediyor.

Öğrencilerin aileleri, önceden okulun bulunduğu alanda eğitim gören çocuklarını soğuktan korumak için kumaşlardan ve tenekelerden derme çatma bir sınıf oluşturdu.

Millî Gazete

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hadisler Deryası
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hadisler Deryası
Hadisler Deryası Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close