İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:32 Yatsı20:53 İmsak05:16 Güneş06:43 İşrak07:23
Hava - Hava durumuAçık 11°C Nem %84
Türkçe
19 Ramazan 1445 29 Mart 2024 Cuma
19 Ramazan 1445
İşrak
07:23
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:32
Yatsı
20:53
İmsak
05:16
Güneş
06:43
Giriş Yap

Yâd Programı Konuşması, 2002

14.09.2020    |

Allah'ın (c.c.) selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Çok değerli, aziz ve seçkin misafirlerimiz.

Sevgili babam Mahmud Es'ad Coşan'ı, hasret ve muhabbetle yâdetmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

Hoşgeldiniz. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

Böylesi güzel, anlamlı, seviyeli bir toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen tertip heyetindeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bu akşam birincisini idrak ettiğimiz anma toplantısına gösterdiğiniz teveccühten dolayı çok memnunum. 

Kalbim, bu birlikteliği paylaşmak için çırpınıp salona sığamayan, çaresiz kalan dostlarımla ve sizlerle beraberdir.

Gönüllerimizi, sevgiyle birbirine kenetleyen yüce yaratıcımıza sonsuz hamd-ü sena ediyorum. Dilerim ki, her sene diğerinden daha güzeli düzenlenecek olan bu anma etkinlikleri, sevdiklerimize kavuşacağımız zamana kadar uzanan, hayırlı, hoş birer vesile olsun. 

Onsuz yaşamaya alışamayıp her daim özlediğimiz, özledikçe içimizdeki burukluğun arttığı ve maalesef yeryüzündeki sosyal dengesizlik ve buhranların zirveye ulaştığı bir dönemde yaşıyoruz. 

İnsanlar, varoluşlarının manasını araştırmak, anlamak yerine kişisel menfaat, ihtiras ve heveslerinin esiri, ecellerine ve acınacak vahim akıbetlerine koşuyorlar. 

Düşmanlar ise sinsi ve hain. Dost gözüküp, maddi imkanlarıyla göz boyuyor, yanlışı doğru gösteriyor, adil ve dürüst gibi davranıyorlar. Amaç hedefleri saptırmak, yoldan çıkartmak, sömürmek, istismar etmek, neticede ebedî saadetten mahrum etmek. 

Aman dostlar! Sakın aldanmayın! Hayat umduğumuzdan daha hızlı geçer, farkına varamazsınız. Yanlışta oyalanacak kadar zamanımız, lüksümüz yok. 

Gelin, hep bir olalım, birlik olalım. Köstek olmayalım. Baltalamayalım. İçimizdeki, kötülüğü emreden, benliğimiz başta olmak üzere, tüm kötülüklerle mücadele edelim. 

Düşmanla işbirliği halinde olmayalım. Nifak dahil, hastalıklarımızı teşhis ve tedaviye çalışalım. İkinci bir şansımız olmayacak. Verilmeyecek. Ecel geldiği zaman duyulan pişmanlık fayda etmez. Oysa kurtuluş çok kolay. İnatçılık etmeyelim. Kendimizi kandırmayalım. 

Allah'ın (c.c.) varlığını, kudret ve azametini, nefislerimizin aczini kabul edelim. O'na yönelelim. O'nun rızasını kollayalım. O'nun sevgisini kazanmanın, yollarını öğrenelim. Çünkü O, inanan ve yolunda faydalı ve güzel işler yapanlara cennet ve sonsuz nimetler vadediyor. Allah'ın (c.c.) vaadi haktır. 

Bu anlamda babamın hayatı Allah'ın, (c.c.) sevdiği kullarına karşı muamelesinin çok çarpıcı bir örneğidir. Bakın bunu 2 Şubat 2001 tarihinde, yani vefatından sadece iki gün evvel yaptığı sohbetinde, nasıl dile getiriyor. Sizlerden bu sohbetin özellikle sonuç kısmını çok dikkatli dinlemenizi ve anlamanızı rica ediyorum. 

Orada babamın ifade ettiği kadere rıza, teslimiyet ve kavuşma bilinci, hepimizin hafızalarına işlenmelidir. Sohbetin sonunda yapılan bu dua, ahiret âlemindeki makamı ile ilgili bir yakarış ve bizlere bir vedadır. Bu niyazda ümitsizlik yok, pişmanlık yok, gönül rızası var, görevini tamamlamanın verdiği huzur, rahatlık var, kavuşma sevinci var. Allah (c.c.) hepimizin akıbetini hayır eylesin. Dünyanın süs, ziynet ve geçici güzelliklerinden, aldatmacalarından sıyrılıp Firdevsi Âlâ Cennetine girmemizi ve orada Cemâlullah'ı seyretmeyi, sevdiklerimizle beraber nasib etsin. 

İnşallah ben de bu yolun aciz bir hizmetkarı olarak sorumluluklarımın şuurunda bayrak yarışını devam ettirecek, isyankar, gafil, şaşkın ve kıymet bilmez ordusuna rağmen muzaffer olan serasker babam gibi bu uğurda sonuna kadar gayret edeceğim. 

Allah'a (c.c.) emanet olun. 

Muharrem Nureddin COŞAN

04.02.2002

­

 

 

 

 

 

Diğer Haberler
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Dua Vakti
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Dua Vakti
Dua Vakti Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close