İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak05:18 Güneş06:45 Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:31 Yatsı20:52
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 17°C Nem %58
Türkçe
19 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
19 Ramazan 1445
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:31
Giriş Yap

MEC Vakfı Kurban Organizasyonu Türkiye’den Dünyaya uzanıyor

23.05.2022    |

Bu yıl 17.’si düzenlenen Mahmud Es’ad Coşan Vakfı Uluslararası Kurban Organizasyonu, Türkiye MEC Vakfı tarafından gerçekleştirilecek.  Niyet sahipleri dilerse Türkiye’de dilerse Endonezya’daki ihtiyaç sahiplerine vekaletlerini ulaştırabilecek. 

MEC Vakfı 17 yıldır devam eden kurban organizasyonuyla, dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan, kendi bulundukları bölgelerde kurban ibadetlerini hakkıyla yerine getirme imkânı bulamayan Müslümanların ibadetlerini layıkıyla yapabilmelerine aracılık etmeyi, iyiliği ve kardeşliği yaymayı amaçlıyor.

Kurbanlıkların İslami usullere uygun olarak kesilmesi, dinlendirilmesi ve sağlıklı koşullarda teslim edilmesine özel önem veren MEC Vakfı, kurbanların kesim ve paketleme işlemlerinin zamanında ve sağlıklı yürütülebilmesi için modern tesisleri tercih ediyor.

Kurban ibadetinde önemli şartların başında vekalet, tekbir ve besmele geliyor. Kesimde, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek zikredilerek vekaletler kesim ekibine veriliyor. Organizasyonda taahhüt edilen koşulları denetlemek ve kontrol etmek amacıyla kesim tesisinde ehil görevliler yer alıyor. Avustralya’da yapılacak kesimlerde ise Helal Tescil Kuruluşu temsilcileri bulunuyor.

Gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtım

Dünya üzerinde pek çok insan açlık ve yoksullukla mücadele ediyor. Yardımlaşma arttıkça, yakınlaşma artıyor. İyilikler iyilikleri büyütüyor. Kurbanla insanlar birbirine, gönüller Allah’a yakınlaşıyor.

Kurban ibadetiyle gönüllerin Allah’a yakınlaşmasına, dünya üzerindeki Müslümanların iyilikle, saygıyla birbirlerine yaklaşmasına vesile olmayı hedefleyen MEC Vakfı “gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşma” konusuna özen gösteriyor.

İhtiyaç sahiplerinin belirlenmesine Kurban Bayramından 3 ay önce başlanıyor. Hem ülkemizde hem de Endonezya’da; ilgili kuruluşlarının da yardımıyla dağıtımın yapılacağı şehirlerdeki gönüllüler tarafından ihtiyaç sahipleri tespit ediliyor. Hazırlanan kuponlar dağıtım öncesinde hak sahiplerine ulaştırılıyor. Dağıtım günü geldiğinde herhangi bir izdihama sebebiyet vermeden saygıyla, nezaketle ihtiyaç sahiplerinin hakları teslim ediliyor. 

Dağıtım Türkiye’de ve Endonezya’da olacak

Türkiye için kesim ve dağıtım bölgelerine yönelik çalışmalarını hızlandıran MEC Vakfı, bu yıl önemli bir farklılık getiriyor.  Tamamen gönüllü gruplar ile dağıtım çalışmalarını yürüten MEC Vakfı, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın mutluluğunu vekalet sahipleriyle de paylaşmak istiyor. Türkiye’deki dağıtımlara iştirak etmek isteyen vekalet sahiplerine de kapasite dahilinde öncelik sırasına göre dağıtıma katılma imkânı sunuyor.

Türkiye’de kesim Afyon’daki modern et işleme tesislerinde yapılacak olup dağıtım illeri; Adana, Afyon, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Sakarya ve Yozgat olarak belirlendi.

Yurt dışı ayağında önceki yıllarda olduğu gibi kesimler Avustralya’da, dağıtımlar ise Endonezya’da yapılıyor.

Endonezya Müslüman nüfusun en yüksek olduğu ülkelerden biri olarak biliniyor. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi kişi sayısının da çok yüksek olduğu bir ülke olarak öne çıkıyor. Ayrıca Endonezya yurt dışı kesimlerin yapıldığı Avustralya’ya yakınlığı itibarıyla da öncelikli bir konumda yer alıyor.

MEC Vakfı 17. Kurban Organizasyonunda Endonezya’da bulunan ihtiyaç sahiplerine de ulaşmak amacıyla önemli bir kota ayrılıyor. Bu sebeple vekalet sahiplerinin vekaletlerini verirken bu bölgeyi de özellikle gözetmeleri bekleniyor.

MEC Vakfı 17. Uluslararası Kurban Organizasyonunda Türkiye’de kesimi yapılacak ve Türkiye’de dağıtımı yapılacak kurbanlıklar için Büyükbaş Kurban Hisse Bedeli 2.800 TL, Küçükbaş Kurban Bedeli 2.950 TL olarak belirlendi.

Avustralya’da kesimi yapılacak ve Endonezya’da dağıtımı yapılacak kurbanlıklar için Büyükbaş Kurban Hisse Bedeli 250 Avustralya Doları, Küçükbaş Kurban bedeli 270 Avustralya Doları olarak belirlendi.

Organizasyon ile ilgili ayrıntılı bilgi kurban.mec.org.tr adresinde yer alırken vekalet işlemleri vekalet.mec.org.tr adresi üzerinden yapılabiliyor.­

­
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close