İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Akşam19:31 Yatsı20:52 İmsak05:18 Güneş06:45 İşrak07:25 Öğle13:14 İkindi16:45
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 18°C Nem %53
Türkçe
18 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
18 Ramazan 1445
İkindi
16:45
Akşam
19:31
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Öğle
13:14
Giriş Yap

­Körfez gündeminde öne çıkanlar - 15.09.2021

Özel Haber
Özel Haber
15.09.2021    |

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler... Geniş kapsamlı yeşillendirme projesi; Mescid-I Nebevi’de zemzem dağıtımı, Körfez ekonomilerinden ayrıntılar…

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Körfez ülkelerinde geniş kapsamlı yeşillendirme projesi

Yeşil Ortadoğu girişimi, Körfez ülkeleri ve Ortadoğu’nun yeşillendirilmesi için 40 milyar ağaç dikilmesinin hedeflendiği dünyanın en büyük ağaçlandırma projesi. Proje, Ortadoğu ülkelerinin karşı karşıya olduğu çölleşme, su kıtlığı, fabrikaların neden olduğu çevre kirliliği gibi sorunların neden olduğu zararın engellemesi için hayata geçirilecek.

Suudi Arabistan, Ekim ayının sonlarında başkent Riyad’da Yeşil Ortadoğu forumunu başlatacak.

Girişim, bölgedeki ve dünyadaki çevresel sorunları ele almayı, yaşam kalitesini ve halk sağlığının kalitesinin iyileştirilmesini amaçlıyor. Dünyadaki petrol emisyon faaliyetlerinin yüzde 10’unu oluşturan bölgedeki petrol faaliyetlerinden kaynaklanan karbon emisyonlarının 60’dan fazla bir oranla azaltılması hedefleniyor. Girişimde 40 milyar ağaç dikilmesinin yanı sıra yenilenebilir enerjinin arttırılması, deniz ve kıyı ortamını korumak ve doğal rezerv oranını arttırılması gibi hedefler yer alıyor.

Mescid-i Nebevi’de zemzem dağıtımı

Sabit istasyonlardaki zemzem bidonları, bir buçuk yılı aşkın bir aradan sonra şimdi Mescid-i Nebevî'de mü’minlerin hizmetine sunuluyor. Bu kapsamda, Mescid’deki zemzem bidonlarının ibadet edenlere ve ziyaretçilere hizmet vermek üzere eski yerlerine konulduğu belirtildi.

Mekke'deki Mescid-i Haram’da zemzem,  tavaf ve say alanlarında mühürlü, sterilize edilmiş ve tek kullanımlık şişelerde ibadet edenlere dağıtılıyor.

Zemzemi filtrelemek için gelişmiş sterilizasyon yöntemleri ve cihazları kullanılmakta. Zemzem kuyusundan, zemzem soğutma istasyonlarından, su depolarından, dolum noktalarından, ayrıca Mescid-i Haram içinde ve meydanlarında seyyar zemzem su torbalarından düzenli olarak zemzem suyu numuneleri alınıyor. Geçtiğimiz yıl için dolum ve içme noktalarından, dış tanklardan, silindir kaplardan, arabalardan ve su şişelerinden 7 bin 380'den fazla numune alınarak gelişmiş laboratuvarlarda analiz edildi.

BAE’den Avrupa ülkelerine deve sütü

Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet gösteren süt üretme tesisleri, Avrupa ülkelerine deve sütü ihraç etmeye devam edebilecek. BAE Çevre Bakanlığı, onayın 2021 yılında BAE’de üretilen deve sütünün 27 AB ülkesine ihracatına izin verdiğini duyurdu. BAE’nin de yılda yaklaşık 4.500 ton deve sütü ve ilgili ürünler üretiliyor. AB Ülkelerinin yanısıra ABD, Kanada ve Çin de BAE’nin deve sütü hedef pazarları arasında yer alıyor.

Uluslararası petrol talebinde artış beklentisi

Uluslararası Enerji Ajansı yaptığı açıklamada, küresel petrol talebinin Asya Ülkelerinden kaynaklanan nedenlerle üç aydır düşük seyrettiğini ancak önümüzdeki ay toparlanmasının beklendiğini duyurdu.  Aylık raporda, talebin bir önceki ay toparlandıktan sonra Temmuz ayından itibaren düştüğü ve büyük ham petrol tüketicisi Çin'in düşüşe öncülük ettiği ifade edildi. Talep, Eylül ayına kadar olan üç ayda ortalama olarak günde 310.000 varil düştü.

Ekim ayında günde 1,6 milyon varil artışla toparlanmanın ve yıl sonuna kadar yükselmeye devam etmesinin beklendiği belirtildi. Ağustos ayı sonlarında, ABD’de yaşanan Ida Kasırgası'nın üretimde aksamalara neden olduğu belirtildi.

Umman-Suudi Arabistan arasında doğrudan geçiş hazırlıkları

Umman ve Suudi Arabistan kara sınır komşusu olmalarına rağmen, ağır coğrafi şartlar nedeniyle doğrudan bir sınır kapısına sahip değilken, İki ülke arasında gerçekleştirilen ortak çalışma toplantıları sonucunda, Empty Quarter olarak bilinen ve insan yaşamasına elverişsiz çevresel şartlara sahip çölümsü alanda bir sınır kapısı açılması için görüşme ve hazırlıklar devam ediyor.

Umman-Suudi Arabistan arasında doğrudan kara ulaşımına imkan sağlayacak bu geçişin, hem lojistik hem de seyahat açısından oldukça önemli avantajlar sağlayaması bekleniyor. 

 

­

 

© İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Aşr-ı Şerifler
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Aşr-ı Şerifler
Aşr-ı Şerifler Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close