İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Yatsı21:29 İmsak04:28 Güneş06:03 İşrak06:43 Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:00
Hava - Hava durumuAçık 21°C Nem %67
Türkçe
16 Şevval 1445 24 Nisan 2024 Çarşamba
16 Şevval 1445
Akşam
20:00
Yatsı
21:29
İmsak
04:28
Güneş
06:03
İşrak
06:43
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Giriş Yap

Dünyada ilk teravih için camiler doldu taştı

23.03.2023    |

 

1444 Ramazan ayının ilk teravih namazında Dünyanın birçok ülkesinde Mü'minler camileri doldurdu.

Endonezya

Endonezya'da ramazan ayının ilk teravih namazı Doğu Cava eyaletine bağlı Surabaya kentindeki Al-Akbar Cami'nde,  Orta Cava eyaletine bağlı Semarang kentinde Agung Camii başta olmak üzere birçok camide kılındı.

Malezya

Malezya'da ramazan ayının ilk teravih namazı Putrajaya kentindeki Tuanku Mizan Cami'nde kılındı.

ABD

Amerika Birleşik Devletlerinin Maryland eyaletinde Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.

Kudüs

Mescid-i Aksa’da binlerce Müslüman ilk teravih namazını kıldı. Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da ramazanın ilk teravih namazı eda edildi.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Harem-i Şerif'e çıkan dar sokakları, caddeleri ve çarşıları ramazan için rengarenk ışıklar ve kandillerle süslendi.

Yunanistan

Yunanistan'daki Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını başkent Atina'da kıldı.

İspanya

İspanya'daki Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını Granada kentindeki Merkez Camii'nde kıldı.

Mısır

Mısır'daki Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını başkent Kahire'deki Amr bin Âs Camii'nde kıldı.

İngiltere

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Müslümanlar Ramazan ayının ilk teravih namazını Doğu Londra Camisinde kıldı.

KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'daki Hala Sultan Camisi'nde, ramazan ayının ilk teravih namazı eda edildi.

Libya

Libya'daki Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını başkent Trablus'taki Al Dâvah Camii'nde kıldı.

Özbekistan

Özbekistan'da Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını eda etti. Ülke genelindeki 2 binden fazla camide ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

Başkent Taşkent'te müminler, başta Hazret İmam, Minar, Mirza Yusuf, Hoca Alambardar, Kamalan ve İslam Ata camileri olmak üzere kent genelindeki 120'den fazla camide teravih için saf tuttu.

Rusya

Rusya'nın başkenti Moskova'da Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı. Ramazanın başlaması nedeniyle, Moskova'da yaşayan Müslümanlar Merkez Camisi'ne akın etti.

Balkanlar

Batı Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Kosova, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk'ta yaşayan Müslümanlar, ilk teravih namazını kılarak ramazan ayını karşıladı.

Arnavutluk

Arnavutluk'ta yaşayan Müslümanlar, ilk teravih namazını kılarak ramazan ayını karşıladı. Başkent Tiran'daki Müslümanlar da ilk teravih nedeniyle Ethem Bey Camisi'ne geldi. Müslümanlar, Tiran'daki camilerin yanı sıra ülke genelindeki camileri de doldurdu.

Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya'da yaşayan Müslümanlar, ilk teravih namazını kılarak ramazan ayını karşıladı. Başkenti Üsküp'teki tarihi Mustafa Paşa Camisi, ramazanın ilk teravih namazını kılmak için gelen Müslümanlarla doldu.

Kosova

Kosova'nın başkenti Priştine'de müminler, Sultan Mehmet Fatih Camisi'nde saf tuttu.

Sudan

Sudan'da ramazan ayının ilk teravih namazı, başkent Hartum'daki el-Nur Camisi'nde kılındı.

Pakistan

Pakistan'ın Karaçi kentinde Ramazan ayının ilk teravih namazı Aram Bagh Camii’nde kılındı.

Irak

Irak'taki camilerde ramazan ayının ilk teravih namazı eda edildi. Müslümanlar, Erbil kentindeki Firdevs Camii'nde ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.

Kerkük

Irak'ın Kerkük kentindeki camilerde Ramazan ayının ilk teravih namazı eda edildi. Kerküklüler, ilk teravih namazını Tahsin Sorani Camisi'nde kıldı.

Kazakistan

Kazakistan’da Müslümanlar, Orta Asya’nın en büyük camisi olarak bilinen Astana’daki Büyük Cami’de ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.

AA

­

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Son Peygamber Ve İslamiyet
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Son Peygamber Ve İslamiyet
Son Peygamber Ve İslamiyet Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close